Oplogat!

I dag har det varit full fart både på mig och snöandet!
 
Jag skulle ha en lektion i ridhuset och tänkte ta med mig Taggen och rida honom innan. När jag kom ut i morse hade det snöat lite,  jag tyckte inte det var så farligt mycket och jag trodde att det skulle vara plogat bara jag kom ut på lite större väg än den utanför mig. Men jag hade visst lite fel där, så jag fick köra ungefär 3 mil på oplogad väg med transporten,  jag var glad att jag bara hade en häst med mig. Mitt på dagen var jag på hemväg igen och inte ens nu var vägen skottad på den här sidan älven. Det är en ganska rejäl och seg backe som kan ställa till det när man kör släp, den var oskottad och jag fick fick gasa ordentligt för att tamig upp där. Taggen var less i släpet och härjade så släpet skakde, jag ville inte lämna de uppkörda bilspåren och i en kurva möter jag en bil som kommer med bredställ! Men det gick bra det med, jag tog mig hem men lyckades sen fastna med släpet i en dikeskant när jag skulle parkera det... Ja, ja man kan ju inte lyckas med allt...
 
Ridningen av Taggen gick sådär... Jag kunde väl egentligen inte kräva så mycket, han är ju väldigt lite riden och jag ville mest försöka lösgöra honom ordentligt. i traven kändes han rätt fin men galoppen var en katastrof! Fast galoppen är ju det stora problemet och nu var han inte galopperad på tre veckor för vilan så det var inte så oväntat, positivt var att han faktiskt släppte ganska bra även i galoppen på slutet. 
 
Hemma igen, efter några snabba mackor, var det full fart på ridningen. Red ut Orvar, han var väldigt laddad när vi började men rätt trött och sansad när vi var klar, ändå höll vi väldigt lugnt tempo. Vi red först en sväng på nersidan, och sen fick han gå i skogen hä hemma och spåra upp stigarna, vi var som en stor snöboll innan vi var klara! Sen red jag Szum, samma upplägg som i går med att jag först jobbade honom från marken och sen red. I dag var första gången sen jag åkte av som han faktiskt försökte bocka igen. Ganska direkt när jag suttit upp och börjat rida så skuttade han till och sköt rygg, kändes nästan som när en häst får sadeltvång (vilket jaginte tror han fick). Jag sa "nej" och tog tag i honom, varav han direkt slutade och stannade. Sen fortsatte vi rida och det var inga mer problem. Jag har väntat på att det ska komma någon form av test från honom och det känns skönt att han faktiskt lyssnade på mig, kanske har höstens jobb gett lite resultat ändå? Sen är jag givetvis medveten om att det kommer komma fler test från hans sida, men den här gången var det faktiskt jag som vann! Avslutade sedan med att rida lite dressyr på Räkan, hon kändes faktiskt bättre än hon gjort på länge och var riktigt rolig att rida. Det blev dock mest lite jogging och övergångar, med målet att få henne lösgjord och bjuda bättre.
 
På kvällen var jag på julbord med Ica så nu är jag tokmätt och lär inte orka göra så mycket mer i kväll!
 
Räkan kanske börjar hitta sin gamla form igen? Här bild sen i våras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0