Nyårsafton!

Först Ica några timmar på dan, fullt med folk i dag med -kanske inte så oväntat! Eftermiddan ägnades åt hästarna, kanske inte helt oväntat det heller!
 
Szum kändes ju lite trött i fredags och har fått vila två dagar, det gjorde tydligen susen för i dag hade han energi till att både jobba och till att försöka komma undan arbetet... Tömkörde, det brukar ju vara så att han är stökig i början och bara man får han att slappna av så fungerar han fint sen. I dag började han bra, det blev mycket trav och han jobbade på bra. Men sen tyckte nog Szum att han var trött och nöjd, vilket inte jag riktigt var, och han visade verkligen att han inte ville mer. Han stannade, backade, hytte med bakbenet, försökte smita hemåt och dra i väg, men eftersom han har fått en envis matte så slutade matchen 1-0 till mig och han fick springa fint en liten stund till! Och han blir ju så himla fin när han släpper till, lätt finaste hästen!
 
Sen var det Taggens tur, han har ju gått galopp programmet i 2,5 vecka nu och i dag var det dags att ta ett steg vidare. Så jag körde de tre första intervallerna i longerlina för att sedan sitta upp och köra tre intervaller uppsuttet. Sista tiden har ju Taggen mest stått emot mycket och mest sparkat bakut när jag har galopperat honom och det var en av anledningarna till att jag började med galopp programmet. I dag galopperade jag uppsuttet i 9 min (3*3 min) utan bakutsparkar och han bjöd bra! Fantastisk känsla när han inte är riden på typ tre veckor, nu är vi på gång inför 2013 och jag hoppas verkligen det håller i sig! Galopp programmet is the shit!! Men jag hade verkligen glömt bort hur jobbigt det är att stå i lätt sits i 3 minuter...
 
Nu är nyårsmiddagen på gång, eller lite på gång i alla fall. Senare i kväll blir det besök hos grannarna och i morgon är det nytt år med nya tag och nya förhoppningar! Jag hoppas och vill att det ska bli ett riktigt roligt hästår!
 
Jag önskar alla läsare, kunder och vänner ett riktigt gott nytt år!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0