Kris på Ica!

Att det är kris på jobbet, på Ica, märktes redan tidigt i morse då Malin kom förbi med Olivens pass eftersom hon skulle hoppa in några timar på jobbet och därmed inte kunde vara med på vaccineringen. Någon timme senare ringde dom och övertalade mig att jobba några timmar också. Julrusch med massor av varor, massor av paket i posten och dessutom mycket kunder och sen en tredje del av personalen sjuk innebär ett ordentligt kaos!
 
För min del gick förmiddagen åt till att vänta p veterinären, hade jag vetat att han inte skulle komma förrän mitt på dan hade jag ju hunnit rida innan, men nu fick jag alla mina lädergrejer insmorda i stället. Sen vaccinerade vi alla hästarna mot hästinfluensa innan jag åkte och jobbade på Ica några timmar innan kvällens lektioner.
 
Hästarna fick vila i dag, i morgon är planen ett lugnt jobb för Szum och vila för de andra två. Jag tycker absolut man kan rida även fast man har vaccinerat så länge man har koll på hästen och man inte rider för hårt och hästen blir så svettig. Men man måste vara uppmärksam så hästen inte har feber eller är hängig, min förra häst, Zazza, fick alltid feber dagen efter vaccinering, dessutom har jag flera gånger varit med om att hästarna fått bölder efter vaccinering. Bölderna har de fått på halsen där de fått sprutan, en gång svullnade halva halsen upp på en av hästarna. Det är oftast ingen fara men jag kollar alltid hästarna lite extra dagarna efter vaccinering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0