Ö-vik!

I dag har det varit tävling i Ö-vik, jättretrevliga tävlingar med bra bana, bra underlag, fina priser till de som vann och vi hade tur med vädret!Det regnade hela vägen dit men slutade innan vi skulle lasta ur, sen regnade det igen på hemvägen!
 
Räkan har skött sig bra, efter sina förutsättnngar, som stand in för Taggen. Man måste tänka på att hon inte tränat på de här höjderna så mycket (vi hoppar mest lågt här hemma), att hon har exteriören emot sig och dessutom inte gått två klasser på samma dag tidigare i år. Och dessutom är jag rejält förkyld och har inte alls varit pigg i dag.
 
Första klassen var en 0,90 m, och jag tyckte jag hade bra galopp på Räkan och det kändes bra om än lite vingligt. Sista hindret i grunden var en oxer med Barbapappa som infångare, Räkan tittade lite på detta och jag hade inte ork nog att rida. Hade jag ridit lite bättre hade hon nog hoppat, men nu smet hon förbi. Ändå helt okej resultat tycker jag.
 
Bestämde mig, efter en del velande, att hoppa 1 meters klassen också. Räkan kändes bra med och vaken redan direkt på framridningen, är så roligt att hon är det numera! Inne på banan hoppade hon bra, fina språng men något sämre galopp än i första klassen. Fjärde hindret var en maxad oxer där jag tvekade själv, Räkan hade nog hoppat annars, inte bra med sånna ryttarfel men det händer. Sen på hinder sex, också en oxer, tog vår energi slut och vi blev uteslutna. Men nästa gång, med lite träning och en frisk pilot, då kommer det här bli bra för nu är vi taggade!
 
För malin gick det superbra, först felfri i 90 cm och fick en enorm rosett (alla felfria vann), och sen felfri i 1 meter, red lite snävare svängar i omhoppningen vilket räckte till fjärde och sista placering och en ny jätterosett! Stort grattis! Det var deras första placering, visar verkligen att deras arbete börjar ge resultat!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0