Grodjakt!

I dag började dagen på bästa sätt med Lexus! Jag måste säga att hittills imponerar den hästen på mig, jag tycker han är jättetrevlig att hantera och social. Sociala hästar gillar vi, och både jag och Malin saknar fortfarande Peppe litegrann. Han var alltid framme och ville hälsa och prata! Även i dag longerade jag några minuter först, vill gärna göra det för att kolla dagsformen på unghästen och att den får chans att släppa ut spänningar. Sen hjälpte Malin mig, vi skrittade runt i hagen, även över små diken. Hon släppte ut linan så jag styrde, stannade och startade. Det gik bra även om jag tyckte han hamnade lite framvikt och bjöd dåligt. Så då gick vi ut ur hagen och gick en promenad, gick ner på vägen och sedan upp nästa uppfart och satt av vid stallet. Genast blev bjudningen och balansen mycket bättre! Ska bli roligt att se vad det blir av denna kille, än så länge känns det väldigt bra!
 
Sen red jag och Malin ut och galopperade med Taggen och Oliven. I dag blev det ganska mycket galopp, och i ett friskt tempo. Båda våra grabbar har lite tävlingsinstinkt och vill gärna vara först... Red även Räkan en sväng, lyckas inte få sulan att sitta men hon kändes bättre i dag ändå. På mjukt underlag känns det inget alls, så nu blir det lugna turer på mjukt underlag för henne. 
 
Cornelis har tydligen tagit sig semester, lyckades inte fånga honom i dag! Det är inte utan man blir förbannad men jag vet att det inte är någon mening att jaga honom när jag är ensam, blir jobb i morgon i stället för honom.
 
På kvällen var det inventering på Ica, inte så roligt jobb men det gick lätt och fort i kväll. När jag skulle ta in hästarna på kvällen had visst Oliven skaffat sig ett husdjur, en groda hade flyttat in i hans box! Då jag inte var säker på om Oliven skulle uppskatta sitt hisdjur så motade jag ut grodan medan Oliven ägnade sig åt sin mat! Det är allehanda problem att roa sig med när man har gård och hästar, men grodjakt har jag inte behövt syssla med tidigare!
 
Olivens nya husdjur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0