Påskdan!

Haft en ganska lugn dag i dag, helt ledig! Började med att rida ut Räkan som var lite stel i början, vet inte om det var sedan gårdagen eller på grund av att hon sovit precis innan ridningen. I alla fall så släppte det efter lite trav och galopp på stigarna i skogen.

Efter henne red jag lite dressyr på Corran. Jobbade med övergångar, trav-skritt-trav. Emellanåt, inte alltid, får jag den känsla jag vill ha i övergångarna. Men hur är då en bra övergång enligt mig? Jag vill att hästen saktar av utan att ramla i framvikt och att den skrittar på bra direkt, igångsättningen vill jag ska komma bakifrån så att hästen skjuter på med bakbenen direkt. Och den traven (eller galoppen) jag vill ha sen, vill jag helst ha direkt i första steget. När man rider på volt är det lätt att hästen ramlar ut eller in i övergången, oftast ramlar den in. Då jobbar jag med att hästen ska flytta ut i övergången (fokusera på att flytta bogen och framdelen), det är också bra på de hästar som vill räta ut sig och bli raka i innersidan i övergångarna.

På eftermiddan åkte jag med Taggen till ridhuset där vi hoppade lite på utebanan. Det är verkligen underbart att rida på den stora banan med bra underlag! Taggen kändes mycket bättre än jag hade förväntat mig. Han hoppade riktigt bra, han har blivit mycket kvickare i benen än han varit tidigare. Det som är problemet är ridningen mellan hindren, det blir ju bättre ute på en stor bana än i ridhuset där jag inte har lika mycket plats att svänga, tyvärr är tävlingen på lördag inne... Men kan jag bara få lite ordning på ridningen mellan hindren så tror jag det här kan bli riktigt bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0