Annandag påsk!

Även i dag har jag jobbat några timmar på Ica, bra fart där i dag med. Sen efter jobbet red jag ut Taggen och Corran. Med Corran jobbade jag mycket med sidvärtsrörelser på grusvägen.

Tycker det är perfekt att träna sidvärtsjobb på grusvägarna. Man kan dels jobba med att flytta hela hästen i skäkelvikning fram och tillbaka över vägen, det gjorde jag med Corran i dag i både skritt och trav. man kan då även växla tvärningen. Jag börjar ofta så med unghästarna när de ska börja flytta undan skänkeln. Sen kan man även rida öppna eller bogen in, vilket jag provade lite med Corran i dag. Lite lätt i skritt utan större krav, tyckte hon svarade bra på det. Även sluta och tagen bakdel fungerar bra på grusägarna. Eller att rida skäkelvikning längs med vägen genom att flytta bakdelen, då kan man ta hjälp av dikeskanten för att hålla framdelen kvar på linjen.

Att flytta hästarna sidvärts i galopp är något jag tycker vi ryttare jobbar alldels för lite med. Tycker det är ett bra sätt att jobba galoppen. Och det arbetet börjar jag gärna med ute, fram och tillbaka över vägen. Ofta ett bra jobb för de hästar som blir starka eller stökiga när man galopperar ute, då måste de jobba och koncentrera sig. De lite lojare hästarna kan man passa på att arbeta galoppen så ute då man ofta har bättre bjudning och bättre galopp än i ridhuset eller på banan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0