Anmäld!

Nu är jag anmäld till årets förta tävling! Och direkt blev jag nervös och rider sämre... Jag har anmält Taggen till hopptävling i Timrå 14 april, men det känns som vi inte är riktigt i gång i hoppningen så man får ta det som träning.

I dag var vi till ridhuset med Corran och Taggen, och Malin hade med sig Oliver. Red Corran först, hon kändes jättefin. Hon fick trava bommar, jag flyttade henne lite för skänekln och så jobbade vi med höger fattningarna som jag har svårt för på henne. Som avslutning fick hon hoppa några låga hinder, och sista sprången kändes riktigt bra!

Sen var det Taggens tur och det kändes som det var riktigt "high chaparall" i dag, dvs han var lite okoncentrerad, och jag red inte så bra (vilket jag misstänker beror på att jag anmält mig till tävlingen och man börjar känna pressen...). Styrningen var för dagen inte den bästa, men jag måste säga att han ändå hoppade rätt bra med mycket luft. Det är som vanligt med honom, det är inte hindren som är problemet utan ridningen mellan hindren. Men jag hoppas på att hinna hoppa några gånger till innan tävlingen så lite bättre ska det nog bli!

Väl hemma igen, efter en snabb middag, red jag dressyr på Räkan. Tyvärr hade det snöat lite så det fastnade i skorna så vi jobbade bar i skritt och trav. Men det blev mycket övergångar, jobbade med att få stödet på yttertygeln och eftergiften i innersidan, och med att rida upp henne lite i formen. Räkan vill ju gärna bli låg i formen så jag måste jobba med att få upp henne lite fram. Är ganska nöjd med henne i dag.


I bland är det lite "high chaparall" när Taggen är framme, så var det i dag! Även Oliver var på hugget så Malin hade fullt upp med att hålla i sig! Men det är i alla fall livat när vi är i väg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0