Om hästar kunde prata...

Víssa hästar är lite svårare att förstå sig på än andra.. Min Tagg är en sån häst! Jag har haft honom i ungefär ett och halvt år, och har nog alltid tyckt han varit speciell och egen. Han är ju fd galoppör som varit runt en del, född på Irland, uppväxt i Frankrike, startad på Irland och sen kom han till Skåne ungefär ett år innan jag köpte honom.
Jag upplever att han är känslig, men ändå lite hård. Lite nervig men ändå cool. I bland kan han bli jätterädd för att du höjer handen, för att nästa gång helt ignorera att du lägger på spöet. Han är lättstressad men sånt som jag tror ska vara problem går galant, som att klippa honom eller som häromdan att ställa hoven i en hink. man vet aldrig hur han ska reagera, och när det blir något så blir det ofta stora och snbba reaktioner.

Mest knepig tyckte jag han nog var för typ ett år sedan då han vägrade gå in i stallet (på kvällen gick han naturligtvis in, men inte på dan..). Jag kunde inte muta han med något, inte slå till han (då blev han blockerad), inte vänta ut han eller dra i honom.. Det som fungerade var att lägga en lina runt rumpan, då kastade han sig hejdlöst in i stallet. Peppar, peppar har han nu slutat med detta! Men han har en del annat för sig, i bland är han svår att fånga i hagen, han kan kasta sig hejdlöst på gången eller när han är uppbunden, har varit lite knepig att tränsa mm..

Men det är väl just detta som är utmaningen med honom! Det är ju ofta de speciella hästarna som man får lägga ner mer jobb på som blir dom som fastnar hårdast i hjärtat! Men ofta önskar jag att jag kunde prata med honom, få höra vad han menar och försöka förklara för honom vad jag vill...

Taggen, juni 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0