Sickans stora dag!

Det har varit en lång dag i dag! Började att tvätta och fläta Sickan strax efter 8 i morse, och strax före 10 åkte vi. Vi hann se några av de 4 åriga stor hästarna hoppa uppsuttet och mycket av de 4 åriga ponnyernas kvalitetstävlan innan det var dags för Sickan. Först mättes hon, vi visste att hon var stor och troligen överväxt och mycket riktigt var hon 150 cm.

När det var våran tur så kändes hon lugn coh avspänd ute, men när vi kom in i ridhuset blev hon spänd. Först skulle hon exteriörbedömas, och hon kunde absolut inte stå still. Så jag fick först visa henne i skritt och trav, och sen ställa upp igen. Skritten kändes spänd och kort men traven bättre. Så var det dags att visa galoppen, men Sickan bara travade! Flera varv travade hon, spänd och helt opåverkbar av drivning! Inte så bra... i början ar hon spänd i hoppningen med och stod emot, men det blev bättre efterhand och hon bjöd bättre. Dock blev ju inte galopp och hoppbetygen så bra.

Hon fick 7 poäng för typ, och på typen blir det ju avdrag för att hon är för stor, en 8a på huvud, hals och bål. 7 på benen, 7 för skritt och 8 för trav, och betyg 6 för galoppen. Det blir 43 poäng som lovande gångartsponny. Hoppbetygen blev 6 för teknik och förmåga och 5 för temperament, 39 poäng som hopphäst. Helt okej poäng ändå tycker jag eftersom hon var så spänd.

Det är ju så härt med unghästar, man vet aldrig hur det ska gå. När vi har tränat har hon varit avspänd och bjudit bra, men träning är en sak -visning en helt annan! Men Sickan är en erfarenhet rikare, och treårs testet är verkligen en nyttig erfarenhet för unghästarna!

Dagen avslutades med att åka och kolla på lite hästar till salu, trevliga hästar var det också. Så det har varit en lång dag med mycket häst, och nu ska jag ta och kolla på hoppning på tv. jag vill också se Rolf-Göran vinna EMguld!

Bilder från dagen kommer i veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0