Ridhus utflykt!

I dag har vi varit till ridhuset med unghästarna. Vi började med att löshoppa, och först ut var Sickan. Det gick jättebra, hon var lugn och koncentrerad. Sen var det Cornettes tur, henne fick vi jaga på lite mer men vi fick verkligen i gång henne i dag och hon hoppade bättre än tidigare! Vi löshoppade även en äldre häst med lite okänd bakgrund, som står som privathäst på ridskolan. Även han löshoppade bra, när han väl kom in i ridhuset! Han hann smita och ta en tur på egen hand innan!

Efter lite paus och fika så red jag båda hästarna. Sickan var lite spänd och tittade på allt, men vi travade och vände och kunde även göra några galoppfattningar och den sista galoppen va riktigt bra. Det var första gången hon reds i ridhuset. Cornette har jag ridit i ridhuset två gånger förut, i dag var hon lugnare och mer avspänd än de tidigare gångerna. Hon kändes jättefin och det blev ett par galoppfattningar även på henne. Hon är inte galopperad på banan förut utan bara i skogen, så det var ett framsteg! Mycket nöjd med hästarna i dag!

Den 18 september är det dags för treårs test för Sickan (i stället för det som blev inställt), då hoppas vi givetvis att hon ska hoppa lika fint som i dag! Bild sen saluhästvisningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0