Nästan hemmatävling!

I dag var det dags för tävling igen, denna gång hopptävling i Sollefteå vilket nästan kändes som en hemmatävling med bara en timmes restid. Jag hade med mig båda mina hästarna och var anmäld i 0,90m och 1m med båda. Började första klassen med Räkan, och hon var hemsk på framridning och framhoppning. Det var tungt och djupt underlag vilket gjorde Räkan spänd och vinglig. Hon stannade och drog ner huvudet efter hindren och det kändes vidrigt att försöka hoppa henne. Men inne på banan var hon mycket bättre och hoppade riktigt bra, hon kändes kanon var felfri. Sen var det Taggens tur, han brukar alltid hoppa allt men han kom ju på förra helgen att det kan gå att smita förbi och det provade han, både på framhoppningen och banan. Jag var rätt besviken efter en vägran och en rivning i 90 cm.

Efter lite övertalning så bestämde jag mig för att debutera Räkan i 1 meter, trots att det var svårt att hoppa fram. Jag tycker inte egentligen inte att vi har tränat tillräckligt för det men Räkan chockade mig med att gå runt sin första 1 meter med en rivning! Alla språng var inte bra men hon försökte och kämpade med mig! Så stolt och nöjd över henne!

Med Taggen kändes det inte alls lika bra. Jag fick inget flyt i ridningen och hoppningen. Antingen blev han tom i galoppen, kom nära hindren och hoppade rakt upp och ner. Eller så är det full fart och i genom hindren i stället. Det var en orytmisk runda och det kändes som han rev alla hinder, utom de två sista sprången som var hyfsade. Jag tror vi fick minst 16 fel, fast det är ju inte första gången vi drar på oss så mycket rivningar men det har ju gått rätt bra på slutet.. jag var väldigt besviken efteråt. Nu blir det till att träna galoppen och hoppningen, att hitta rytmen och känslan för vad som är lagom galopp. Och sen bygga massor av styrka och spänst!


Räkan på förra tävlingen i Matfors! I dag blev det tyvärr inga bilder!

Kommentarer
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

Kul med Räkan! Vore roligt o se lite exteriör bilder på hur dina hästar ser ut!!!

2011-09-11 @ 20:40:33
URL: http://hastoridveksamhet.blogg.se/
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

Var så länge sen jag såg Räkan så vore roligt o se! :)

2011-09-12 @ 11:12:02
URL: http://hastoridveksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0