Hoppträning!

Var med Taggen på hoppträning i Sollefteå i dag. Det gick både bra och dåligt. Jag tycker jag red lite slarvigt, speciellt i svängarna. Förut har ju Taggen knappt varit ridbar mellan hindren och jag stannar i bland kvar i det, och glömmer bort att rida ordentlligt nu när han faktiskt är ridbar och lyssnar. Och han lär ju knappast bli mer ridbar av att jag slarvar..

Tyckte han hoppade rätt bra, även om jag har lite problem med balansen i sprången i bland. Dock kom vi till ett läge, som vi sällan kommit till i hoppningen med honom, nämligen att det blev jobbigt och han inte kunde lösa det genom att dra i väg och hoppa genom hindret. Så då provade han en annan lösning, att springa förbi.. Men det var egentligen lite bra att vi kom dit och att jag kunde rida i genom problemet, för det kändes mycket bättre efteråt. Att jag kan rida emot hindren, hålla i hop och att han inte behöver kasta sig mot bara för det blir lite högre.

Nu ska jag hobba mer med det här, att han inte får dra i väg, och att han ska hoppa mitt över hindren, han drar till höger hela tiden. Mer dressyr! Och jag skippar 1.10m klassen till helgen och gnetar på i 1 meter ett tag till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0