Årets sista tävling!

Gårdagens tävling gick inte så lysande. Jag var med Räkan till Timrå och hoppade 90 cm och 1 meter. Det var hennes andra inomhustävling och hon var väldigt spänd och stod emot på den förra. I går kändes hon kanonfin på framridning och framhoppning. Cool och inget spänd när jag började rida, bjöd bra och hoppade jättefint på framhoppningen! Men inne på banan tog det stopp. Ändå tyckte jag att jag hade bättre galopp (inte bra men bättre) än sist, men det kändes som hon tittade mest på allt annat än hindren. Till andra klassen hade nog både jag och Räkan gett upp redan innan...

Nu är det bara att ta nya tag inför nästa år. Kanske satsar jag mer på att låta henne gå utetävlingarna än inne. Hur det än är så har hon under detta år gått från att vara superspänd på framridning till att kännas cool och fullt ridbar! Från att hon mest ha velat krypa ut från banan till att faktiskt nollat flera klasser och bjudit bra, hon har ju dessutom gått 1 meter med 4 fel. Vi hade inte ens hoppat något hinder på en meter innan i år.. Jag tycker det har hänt mycket med Räkan sista året/åren så jag ska ge henne lite mer tid, även om det känns lite jobbigt emellanåt. Har jag lagt all denna tid på henne kan jag lika gärna lägga ännu lite till! Men lite sugen är jag på att betäcka henne också, men vi får se!

De som inte var med när jag precis köpte Räkan, för snart 4 år sedan kan jag berätta att det inte var helt enkelt i början. Hon stannade och gömde huvudet i snön så fort hon blev osäker eller inte visste vad hon skulle göra, hon vägrade gå in i stallet, in i transporten, gick inte rida ut ensam och sprang in till mitten och drog ner huvudet när vi skulle galoppera... Flera gånger la hon sig ner, tex. när jag skulle sitta upp, en gång la hon sig mitt i ett hinder! Så vissa framsteg har vi ändå gjort!

Bilder sen igår kommer!

Matfos i augusti!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hur tränade du för att kunna rida ut ensam?

2011-11-07 @ 10:35:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0