Underbara vinter!

I dag har det varit en sån där underbar vinterdag med nysnö, -5 minusgrader och sol nästan hela dagen! Började dagen med lite snöskottning innan mockning och ridning.

Började med Corran, longerade innan jag red, dels för att hon skulle få bort lite spänningar men mest för att jobba galoppen lite. Efter en kvarts longering satt jag upp, och hon kändes avspänd direkt. Började med att trava på en stor volt, tyckte hon gick fram bra och hon var inte alls så vinglig som hon kan vara på volten. Tog tre galopper, vi har inte galopperat på minst en månad och även om hon inte tog de första fattningarna så blev galoppen sen riktigt bra! Tyckte hon överlag kändes super i dag!

Red sedan Räkan lite dressyr. Började som vanligt med att skritta ut i skogen, men det var så mycket snö och snötyngda grenar att det knappt gick se vart stigen var! Jobbade Räkan mest med framåtbjudningen, mycket övergångar och tempoväxlingar. Red bla. galopp-skritt-galopp där jag i vänster varv red lite tagen bakdel innan fattningen för att försöka få lite tag om det där svaga högra bakbenet.

Taggen har troligen sparkat sig själv på insidan skenbenet så han har varit lite svullen och vilat i fyra dagar. I dag var svullnaden mindre så jag tänkte rida en liten lugnare sväng. Dock tyckte inte Taggen att han behövde ta det lugnt utan han hade gott om överskottsenergi. Jag hade fullt upp med att hålla honom i skritt och trav då han mest ville använda sin egen gångart "hopp och skutt"!! När vi kom hem var han genomsvettig efter vår "lugna" tur...

Jag kommer inte ge mina hästar någon planerad vintervila, de kommer gå lite lugnare de kommande veckorna då jag jobbar mycket men annars går de som vanligt. Hästarna brukar fixa sin egen vlia genom att de gör illa sig eller trampar av sig någon sko, dessutom brukar det alltid bli någon period med kyla så man inte kan rida. Planerad vila får de när jag upplever att de är i behov av det. Hade tänkt ge Corran rejäl vila över jul men nu har vi ju precis kommit i gång efter höstens krångel så jag skjuter på hennes vila lite längre fram.


Corrans ridpass gjorde min dag i dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0