Snö!

I dag har det snöat! Det har kommit rätt myclet och eftersom dt varit kring nollan så är det tung och blöt snö! Jag satte på Räkan hennes nya täcke med helhals (vill inte ha lös hals eftersom jag hört historier om hästar vars hals lossnat och åkt fram över huvudet och de sedan fått panik), och när jag skulle rida i kväll var hon helt torr. Inte ens lite blöt på hals eller bogar som det brukar vara, underbart!

Gick bra att rida trots att det var riktig klabbsnö. Jag red på vägen som var skottad och travade nästan hela tiden, så fort jag saktade av så fastnade det i hovarna så det blev en ganska intensiv ridtur. Jag rider ju mycket sånna här ridpass, uteritter med mycket travjobb och jag tror det är bra uppbyggnad för hästarna. Att det sätter en bra grundkondition och grundstyrka på hästarna vilket jag även tror gör dom hållbara på sikt. Sen måste ju detta jobb självklart kompletteras med galoppflås och styrketräning genom dressyr och gymnastikhoppning. Fast egentligen tycker jag att galopp är den bästa gångarten att bygga upp hästarna med, eftersom de använder fler muskler i galopp än i trav. Men galopp kräver ju bättre underlag och jag galopperar ogärna i mörkret så därför är det lättare att kunna få in dessa travturer kontinuerligt. Tycker också att detta arbete har en lugnande effekt på mina hästar, att det är bra för huvudet på dom, speciellt Räkan slappnar av och släpper spänningar av dessa ridpass.

Skottade lite snö efter ridningen men det finns nog en hel del av den varan kvar i morgon. I morgon ska de andra hästarna ridas och sen ska jag ha några lektioner. Hoppas på minusgrader nu så man kan rida lite ordentligt i all snö!


Finaste Räkan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0