Insnöad och störd!

Jag måste ju ha någon form av störning, det är fredagkväll, december och mörkt ändå tycker jag det är lika roligt att rida. Och jag rider ju ganska mycket på en vecka, ändå är det lika roligt! Normalt?

Riktigt roligt var det i kväll att rida Räkan, red dressyr hemma (en anledning till att det är så roligt just nu är att jag fått i gång lampan och att underlaget är så bra) och hon kändes riktigt fin. Mest nöjd är med att hon inte gick emot skänkeln i dag och att hon kom upp i formen, hon vill ju gärna bli låg och behöver komma upp mer med framdelen. Efter jag ridit Räkan tog jag in Corran och borstade och ryktade lite på henne, sällan jag har tid att bara pyssla med hästarna.

Jag snöar väldigt lätt in på olika övningar och rörelser i olika perioder, det kan vara skänkelvikning, flytta ut bakdelen, fattningar från skritt eller som nu: Tagen bakdel! Både mina egna hästar och mina elever brukar få jobba med detta intensivt under en period tills jag snöar in på något annat. Och just nu har jag alltså fastnat lite för tagen bakdel. Vilket ju alltså är en förberedelse för rörelsen sluta. När man rider tagen bakdel så har man hästen formad i innersidan och ställd i nacken och sen rider man med bakdelen innanför framdelen. Det är bra styrketräning för bakdelen, och jättebra övning för de hästar som vill slå ut med bakdelen, kan även ett sätt att komma åt ett svagt bakben. Jag lägger gärna in övergångar i detta, tex. att man rider skritt-trav-skritt med tagen bakdel, eller rider galoppfattning ur skritt med tagen bakdel. Och det gjorde jag med Räkan i dag i vänster varv (i höger flyttade jag ut bakdelen i stället, allt för att koma åt hennes svaga bakben)! Fattningarna brukar kunna bli riktigt bra då, men det passar inte på de hästar som vill skjuta ut bogen och gå på dubbla spår i galoppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0