Hoppdag!

I dag har jag hoppat hästarna här hemma, de har inte hoppat på flera veckor pga underlaget hemma och att det mest varit dressyrträing när jag åkt i väg. Tror faktiskt det var nästan en och en halv månad sen jag hoppade Taggen sist.

Med Räkan hoppade jag kombination med galoppbom, dvs. två räcken med en bom mellan. Tyckte det kändes riktigt bra. Hoppade typ 80 cm med henne, högre vill jag inte hoppa när inte underlaget är helt 100 men det kändes lätt och lågt för henne och hon bjöd bra!

Taggen gjorde några försök till att bocka redan när jag galopperade fram så jag var beredd på att han skulle flippa ur när vi började hoppa men han höll sig faktiskt på mattan. Men honom travhoppade jag bara ett enkelt och lågt räcke. Ville jobba med kontrollen efter hindren och hålla honom lugn vilket gick bättre än väntat (han studsade en gång efter han rivit men inget annat), dessutom är det bra att travhoppa med honom så jag kan jobba med min sits och följsamhet i sprången.

Corran började jag med att longera, Annelie tyckte att jag skulle longera och jobba henne framåt från marken innan jag red. Tyckte hon gick bra i longeringen, jag tyckte jag fick henne att trava bra, dvs inte bara uppåt. Vi tog även någon galoppfattning vilket gick bra även om det var lite bus först. När jag började rida så var hon lite okoncentrerad i början, dels kom grannen med hö till hästarna och dels var det en räv som strök omkring där vi red. Efterhand gick det bättre och vi travade lite bommar, tyckte jag fick henne att trava lite bättre framåt men det är inte helt enkelt för när hon väl går fram blir hon lite stark i stället. Det gäller att få in dom där bakbenen och få henne att börja komma mellan skänkel och hand. Men det kommer nog det med!

Corran igår utanför boxarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0