Coola Räkan!

Måste säga att Räkan har blivit en så cool häst, vilket jag inte alls trodde när jag köpte henne för snart 4 år sedan. Då var hon rätt stökig, spänd och istadig. I kväll red jag ut på henne ensam, i mörker, regn, blåst och isgata. Hon har pga tappsko stått sedan i fredags (förutom 25 min skritt i tisdags), hon var cool och avspänd att rida men kändes pigg och fräsch! Så kul!

Självklart är det mycket jobb bakom att hon har blivit så pass cool som hon numera är, men jag tror även livet på Brännan passar henne. Här är lugnt och ingen stress, hästarna går ute mycket, äter mycket grovfoder och lite kraftfoder och de rids ut mycket. Mycket långt i från livet i ett galoppstall! Jag tror hon kommer landa ännu mer nu när hon går på lösdrift, har fri till gång på grovfoder och inte äter något kraftfoder alls. Hon har nu ett liv helt utan rutiner, vilket passar en boxvandrare som hon väldigt bra!

Tror för övrigt att detta är ett liv som passar de flesta hästar, och kanske särskilt stressade fullblod. Skulle gärna ha ett helt gäng galoppörer på omskolning och se om de skulle landa lika bra som Räkan gjort!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0