Backa tillbaka gör om och gör rätt!

Att det ska vara så svårt att rida och träna hästar! Hela tiden två steg fram och ett tillbaka, blev igår påmind om hur viktigt det är att ha hjälp och ögon som ser ens ridning för det är lätt att det blir fel när man håller på själv för mycket, mer träning framöver alltså!
 
Jag började igår med att släppa in Szum till Oskar, det verkar gå bra och jag tror att de kommer bli kompisar, nyttigt för Oskar med en kompis som både säger ifrån och som kan leka. Sen tog jag Zayats i töm, hon fick jobba med travbommar och galoppfattningar.
 
Sen var det bara att koppla på transporten, packa ihop grejer och Clarinett och åka på träning i Östersund. Sist jag red Clarinett för Sara var i oktober, då när jag höll på åka av tre gånger, redan då var vi inne på att det saknades lite lösgjordhet. Har försökt att jobba med det i vinter, men förutsättningarna har väl dels inte varit tillräckligt bra men framförallt har jag inte lyckats fullt ut. Sara sa direkt när hon såg hur Clarinett ställde upp sig och var musklad att hon hade gått för kort i formen. Jag har försökt rida henne i låg form men inte fått ut halsen utan i stället fått henne bakom och låg. Lite beror nog detta på att hon ju varit rätt sprattlig och att jag därför haft herne lite för kort kanske. Igår fick vi bara jobba med formen, lång hals och stöd långt fram, gick riktigt bra och hon blev jättefin! Jag såg på ryggen sen när jag kom hem att den var mer avspänd och fått en annan rygglinje. Jag har sett på hennes rygg att den inte har varit riktigt bra, egentligen ända sen i höstas men inte reflekterat tillräckligt över det utan första tanken var att det var för lite protein i fodret. Blir irriterad på mig själv att jag missat detta och tappat formen, nu blir det back to basic och jobb med lång hals till nästa träning!
 
När jag kom hem igen, tar nästan 2.5 timme att åka så tog jag Grå i töm. Hon hade nog vårkänslor och var mer ovan mark än på den, ska nog ta henne en gång till i töm innan jag rider igen! Sen nattning av hästar och lämnade igen transporten. Och så sen middag med kebab och avslutade dagen med att göra smörgåstårta, eller jag har gjort botten med fyllning, gör resten i kväll. Nisse fyller år i morgon, jag som för några månader sedan inte trodde jag kunde göra smörgåstårta hoppas på att denna blir lika god som den första jag gjorde!
 
Szum och Oskar!
 
Full fart genom snön!
 
Clarinett innan avfärd!
 
På Vålbacken efter träningen, nöjd häst!
 
Nisses katter Holger och Gottfrid, de är så gulliga tillsammans! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0