Nyårsdagen!

2022. Det nya året inleddes med kyla och smörgåstårta!
 
Första gången jag kollade på termometern igår morse var det -9, men det blev snabbt kallare och när jag började med hästarna var det -14 och när jag var klar i stallet var det -18. Nu i dag har det vänt, det har snöat och är bara 4-5 grader. Men soligt och fint var det igår i alla fall!
 
Jag plockade fram lite bommar och tog först Grå i töm över bommar. Sedan kom en tjej och red lektion på sin ponny i kylan, bommar och små hinder jobbade vi med och hon frös i alla fall inte. När de hade åkt kom Linda och vi red ut med Bea och Zayats. Planen var ju att Bea skulle gå först men Bea hade inte den planen utan Zayats fick gå först i väg från gården, på den biten vi red på vägen och även sen i skogen när vi skulle gå förbi en cementrulle. Duktig bäbishäst som nog ändå är trött i dag!
 
Jag red även Chokladen, planen var att jogga henne lite på slingan men hon var överladdad och började studsa direkt jag satt upp. Ändrade planen och tog mig, med en del hopp, dra tyglar och stå på bakbenen till spåret bredvid banan. Efter några varv där blev hon mer ridbar även om hon flög i luften några gånger även efter att vi travat av oss och hon börjat frysta. Lite mycket energi och spänningar i henne tror jag!
 
Sedan åt jag lite rester sedan nyårsafton innan jag gjorde klart smörgåstårtan som hade gjort grunden till på torsdagkväll. För att vara första smörgåstårtan jag gör är jag väldigt nöjd. Röjde även av lite i köket, sen tidig nattning av hästarna och dusch innan jag fick gäster.
 
Jag hade bjudit in en del av de som hjälpt mig jaga hästar, framförallt i somras när jag hade hästar borta, bruten arm och en rymmande häst som nu flyttat, och det firade vi lite. Smörgåstårta, vin och snacks! Väldigt trevligt, kanske lite sent för mig som ska jobba i dag och för mycket vin för min mage som inte tål det. Men annars bra start på det nya året!
 
Grå, så fin!
 
Zayats på tur, här faktiskt bakom Bea och Linda!
 
Och smörgåstårtan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0