Tejpning!

Äntligen några minusgrader och lite snö som gav fint underlag på ridbanan! Synd bara att det ska bli plusgrader i helgen...
 
Ica-jobb och mat, sedan red jag först Grå. Henne har jag börjat testa tejpning på vid hennes skada på bakdelen. Tejpade första gången efter ridningen i tisdags men i dag tejpade jag innan jag red. Och jag vet inte om det var tejpen eller bara dåligt humör men hon var rejält sur och tjurig första kvarten! Vägrade trava, sparkade och kickade bakut, men sen släppte det och hon blev riktigt fin när det släppte. Det var dumt att jag inte tömkörde första gången med tejpen så jag kunde se mer hur hon reagerade på den, men det får bli nästa gång. Någon som har erfarenhet från att tejpa hästarna och hur har de då reagerat? 
 
Red även dressyr på Clarinett, första mer riktiga dressyrpasset på länge och det kändes nog litegrann. Lösgjordhet, ridbarhet och kvickhet för hjälper a är färskvara och behöver underhållas och även om det är mysigt att lufsa runt så brukar det kännas av första riktiga passen sen, men oftast räcker ett eller ett par pass för att hitta tillbaka känslan. Clarinetts (och min) svaghet är galoppen och med en månad sedan förra sista uppsuttna galoppen så var förväntningarna låga men det kändes ändå helt okej. Och underbart med dessa vinterkvällar med skönt ridväder och bra underlag!
 
Grå med tejp, hon ser ut som en polkagris! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0