Sista kursdagen och spännande hoppning!

Sista dagen på kursen och en liten utflykt på hemvägen! 
 
Även sista dagen började med teori och denna gång med ekipage på banan som förevisningsexemplar. Inte lika kallt i dag heller! Sen red jag Clarinett, hon var avspänd och som vanligt när vi började i dag. Det gick riktigt bra, i alla fram till att hon blev tokkär i en kallblodstravare som stod i hagen bredvid banan och som hon då flrslkte stanna hos varje varv. Detta sammanföll ganska precis med att vi skulle jobba med böjningen i vänstergaloppen och det blev lite jobbigt... Men vi kom igenom det också, och förutom det var hon väldigt fin i dag och jag hade ganska bra kontroll på kroppen. Efter lunch så red jag Lilla Grå, såklart lite trött i dag men fick ändå till ett bra men kort pass. Väldigt nöjd med kursen på alla sätt!
 
När vi åkte hem så stannade vi hos Nylands Hästsportlag för clear round hoppning med Clarinett. Jag hade fått låna en hage att ha dom i. Självklart lyckas Clarinett gå ner i en torrlagd bäck så när jag skulle sadla henne så hade hon lera upp till låren och bakskydden var full av lerklumpar! Att hon lyckas! Men hon kunde ju inte motstå att komma nära hästarna i hsgen bredvid..  Sen var hon en riktig apa på framridningen. Hon skulle bara tillbaka till hagen och Lilla Grå, och var rätt stirrig! Hade bara skrittat lite när vi fick komma in och rida fram på banan. Vi var då 7 ekipage på banan och Clarinett var fortfarande helt crazy, kastade sig mot utgången och reste sig! Efter typ en kvart hade jag kommit så långt att jag kunde trava på en volt på andra änden av banan och även travhoppa ett litet hinder ett par gånger. Då var det dags att gå ut från banan och vänta på min tur. 
 
Jag hoppade 50 cm, kändes lagom lågt med tanke på dagens humör. Efter att ha blivit inledd på banan så lyckades jag lirka henne upp till starten  och första hindret. Men sen efter vi hade hoppat det så släppte allt, hon hoppade hela banan utan tveksamheter och hade helt glömt bort Lilla Grå och att hon var istadig! Bra språng men tyvärr en rivning på sista hindret. Men jag var väldigt nöjd med att jag kunde reda ut situationen, och att hon var så positiv i hoppningen. 
 
Sen var det raka spåret hem med trötta hästar och trött ryttare!
 
 
Från teorin i morse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0