Löshoppningsdag!

Alltså jag kan förstå att jag gruvar mig för att åka i väg på grejer eftersom det typ alltid blir kaos! I dag skulle vi löshoppa och jag hade en fin planering för dagen, som givetvis gick helt åt helskotta!
 
Började direkt i morse när Linda som skulle följa med mig, skickade att hon fått jobb i stället. Det är ju sånt man får räkna med så än så länge var det rätt lugnt. Men när jag skulle åka från Nisse fick jag tvärnita då en hel flock med ardenner sprang framför bilen! Jag lyckades på något vis stoppa in dom, dock inte riktigt där de skulle men i alla fall instängda, inte helt lätt att parera upp en 6 ston och 4 föl eller vad det nu var.
 
Sen fortsatte det jävlas, när jag började veva upp stödhjulet på släpet så åkte det i botten, och jag orkade inte lyfta upp släpet själv. I stället så gjorde jag i ordning Clarinett och Chokladen. De är inte så tålmodiga utan stod och trampade och skrapade, Nisse kom och hjälpte mig att lasta vilket gick väldigt bra. Och sen flöt faktiskt resten av dagen på utan stök.
 
Vi var tre tjejer, och ett par medhjälpare, med två hästar var. En ponny som är som en liten studsboll, ett halvblod som hoppade riktigt bra i dag, ett tvåårigt varmblod som provade löshoppning för första gången, och gjorde det med bravur, och en arab som också hoppade för första gången. Chokladen kom in i ridhuset och visste direkt vad det var på gång, jon tyckte att hon kunde det här nu och hade ett rejält självförtroende. Hon hoppade bra, vi slutade på 70-75 cm viljet känns lagom för andra gången. Clarinett var lite oengagerad och nonchalant i början, sen rev hon lite ordentligt och då vaknade hon till och bjöd på två riktigt, riktigt bra språng!
 
Efter löshoppningen så fikade vi kladdkaka innan hemfärd, fikat är viktigt! Hemma igen så red jag Samar. Först lite lätt på banan och sedan skrittade jag en svöng runt gården. Avslutade med att jobba en lätt överenergisk Lilla grå i töm. I dag var galopp ingen gångart utan det blev bara bock och bus! 
 
Nu har jag ätit middag, och ätit lite mer kladdkaka, och nattat hästarna så nu blir det snart sängen!
 
Lätt otåliga i väntan på lastning!
 
Morgonstretching!
 
Chokladen i ridhuset!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0