Halt ryttare!

Alltså nu får det va nog med stök och skador! Nu är det foten som är ond och svullen efter att ha hamnat under en hästhov!
 
Började dagen med att tvätta ur ytterligare någon box och något täcke. Sen red jag ut med Tant och hon fick gå ett lättare galoppjobb. Och så fick Szum gå galoppprogrammet i lina.
 
Sen lite fika och hämta transporten, sen åkte jag och Clarinett till ridhuset. Och det var när jag gjorde i ordning henne som hon lyclades trampa mig på foten, och det rejält! Tårarna rann direkt innan jag hade en chans att hejda dom! Som tur var gick det bra att rida, vi värmde upp lite lätt och red sedan igenom LB:2 som vi ska rida på lördag!
 
När jag kom hem så hjälpte Nisse mig med Pavel. Det går inte att komma i från att Nisse är otroligt duktig med hästarna och har en enorm erfarenhet av så många, och många svåra, hästar. Jag kommer aldrig komma i kapp honom för han ligger så många år före mig. I alla fall så hjälpte han mig att vara miljöstörning, att jobba Pavel från marken och sen ledde han så jag kunde hänga lite. Han jobbade även trav, med böjningen, med överraskningsmoment, med att ta honom i svansen, att han ska följa linan och mycket start och stopp. Väldigt intressant att se! Det gick bra att hänga men Nisse tycker inte att jag ska rida än, han behöver mer toleransträning! Och det har han nog rätt i, Pavel behöver bli riktigt trygg först. Måste också tänka på att han ju ska kunna ridas av vanliga ryttare, det är ju ingen blivande Grand Prixhäst som ska ridas av proffs utan en häst som ska vara rolig att rida. Hoppas ni hänger med i resonemanget, det är en väldigt känslig häst men jag tror fortfarande att det kommer bli en bra ridhäst. Det är så här med unghästar, vissa rider man in på en vecka och andra tar flera månader, tyvärr är det så! Jag har i alla fall fått en massa tips på vad och hur jag ska träna nu!
 
Nu har jag fixat middag och tänkte avrunda med lite glass och foten i högläge! Jag är rejält halt, kanske 4 gradigt halt utan böjprov, men hoppas på ett mirakulöst tillfrisknande i natt!
 
Det här såg jag och Tant på våran tur i dag, björnskit?
 
Närbild!
 
Clarinett i ridhuset!
 
 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Jättebra att det får ta tid med Pavel.

Vi hade aldrig vågat sända honom till en för oss okänd inridare. Vi har ju känt Pavel sedan han föddes och vet hur försiktig han är, och hur han växer när han kommer över trösklar och får bättre förtroende.

Vilken tur du har som har så fin hjälp. Erfarenhet är en skatt! Tur för Pavel också med två så duktiga tränare. Det är som sagt bra det tar tid, han får en gedigen utbildning ;)

Svar: Det känns bra att vi tänker lika! Tack för förtroendet!
Pernilla Engström

2016-09-15 @ 07:43:49
URL: http://manadis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0