Ny utrustnig och magiska pulver!

I dag har vi haft testdag här på Brännan! Clarinett har testat min balans och jag har testat en antiglidpad och nya stigbyglar!
 
Elise kom på förmiddagen och vi red ut med Gandalf och Clarinett. Jag har ju misstänkt att Clarinett har en liten testperiod på gång, hon har ju små testat lite i veckan och det är väl inte helt oväntat att det skulle komma någon sådan period eftersom hon varit så otroligt snäll att rida trots att et är en häst med mycket skalle och lite humör. Vi hann inte långt förrän vi möter... PLOGBILEN! Jag fick lite lätt panik men den stananr så vi kan gå in på en infart, sen åker den visserligen förbi oss direkt men hästarna är helt obekymrade för det! Men sen hinner vi nog bara skritta någon minut till innan Clarinett kommer på att hon ska gå hem! Hon kör en repotoar av olika skutt och andra gymnastiska rörelser, bland annat en sväng ner i diket men jag sitter kvar och hon ger sig. Resten av turen finns det inte en minsta tendens till någonting! Vi rider ut dom i snön så de får pulsa lit, gäller att passa på innan snön är borta igen!
 
Sen red jag Gasper, var några dagar sedan jag red sist, vi har tränat på annat, men det gick lika bra som vanligt. I dag travade vi mycket och l¨nga sträckor, flera varv i taget på vårna upptrampade slinga i hagen! Fortsatte sedan med en liten fikarast innan ajg bytte stigbyglar på sadeln och red Szum. Har fått låna ett par moderna stigbyglar av en elev, tror de heter Freejumps, hon tycker att de varit revolutionerade för hennes hoppning så då vill man ju prova! Szum fick gå galoppintervaller i snön, de första fick jag driva massor men sen gick han av sig själv och när jag skulle trava ner så ville han bara galoppea. Avslutade med att rida Tant lite lätt på banan innan jag åkte i väg för en lektion. I kväll har det varit mockning hos Nisse och lite borstnig av en motvillig Lemonad.
 
Hur utföll testerna då?
Clarinetts test av min balans var ju över förväntan, jag har bättre balans än jag tror så jag behöver inte vara så orolig för att åka av! Antiglidpadden hade jag på Gasper, han är und i sadelstaden så sadeln vill gärna glida i sidled. Det gjorde den lite i dag med men det var bättre och jag kommer nog ha glädje av en sådan padd på fler hästar så en sådan ska jag köpa! Och stigbyglarna vet jag inte! Jag tänkte inte alls på dom när jag red, och det är nog ganska bra resultat för en stigbygel (den ska väl inte märkas av?) men de är ganska dyra, och ajg tycker inte att dom är så snygga... 
 
Jag är egentligen ganska konsvervativ när det gäller utrustning och grejer till hästarna, samtidigt tycker jag att man ska våga prova. Tänk vilken skillnad det är att rida i en bra, välanpassad sadel mot en som motarbetar ens sits, utrustningen är sällan lösningen på problemen men bra utrustning kan ju underlätta så varför ska det inte få göra det? För någon veckasedan fick jag för mig att prova ett "magiskt pulver" till Szum. Jag är verkligen emot alla tillskott men till vissa hästar är man liksom beredd att prova allt! Min dressyrtränare hade haft bra resultat på en häst som betedde sig som Szum, det är dopingklassat så det får inte anvndas vid tävling. Men jag tänkte prova, mest för skojs skull och för att ha testat, men det blev fiasko! Szum åt inte det magiska pulvret, vilket jag kan förstå för det luktade inte alls gott! Så är det någon som vill köpa lite magiskt pulver så har jag en hink över!
 
 Szum med stigbyglarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0