1: maj!

Det var en lång dag igår, jag orkade helt enkelt inte blogga när jag väl kom hem för kvällen. Dagen började med kallt och trist väder, jag hade full effekt på värmen i bilen när jag åkte på förmiddagens lektion men sedan på eftermiddagen klarnade det upp och blev varmare!
 
Efter att jag hade kommit hem från lektionen jag hade på förmiddagen så kom Linda och vi red ut, i dag med Tant och Clarinette. Det var ju ett bra tag sedan Clarinette reds ut sist (ett par måpnader sedan och då endast ett par gånger) men det var inga problem och vi red dessutom en ny väg för henne. Sen red jag även Szum, kände lite på honom efter massagen. han travade betydligt mer och med större rörelser. Det är ju bra men det gjorde ävenatt han (och även jag) hamnde lite obalans och han orkade inte riktigt. Men jag tror det går åt rätt håll nu!
 
Sen, efter en racersnabb middag, så packade jag och Elise in Traffe och Gandalf i transporterna och åkte till Sundsvall på Pay and Jump. Vi skulle hoppa 60 cm så väldigt lågt men jag ville verkligen fokusera på att hålla Traffe lugn och på den höjden kan jag ju utan problem travhoppa. Jag misstänkte innan att han skulle vara lite tjafsig, och då är ju ett sånt här arrangemang perfekt att börja på när man får ta om hindren, få hjälp och det är väldigt lugnt och ostressigt. Han var ändå rätt lugn och cool när jag började rida fram men han blev rädd för en häst som sprang utanför ridhuset (det hörs rätt väl igenom plåtväggar) och efter det blev han uppskruvad. Jag kunde i alla fall travhoppa någara språng men det kändes ju inte jättebra när vi skulle in på banan, men som tur var hade de två ekipage samtidigt på banan och vi var inne med Gandalf och det var ju ett bra stöd. 
 
I och med att jag började styra på första hindret så flippade han ur lite! Han kastade sig i väg, flög i luften och betedde sig allmänt illa. Men vi började om, lugnt och fint, och då gick det bättre. Vi kom runt banan med något stopp, några tvärkast men även flera hinder som gav en bra känsla och där han hade fin bjudning. Det känns som det här är ett beteende han har kört med förut på tävling och nu är det bara att försöka jobba bort det, lugnt och fint såklart. Vi ska försöka åka på fler Pay and Jumps eftersom det är perfekt för att jobba med sånt här eftesom man inte blir utesluten även om hästen inte kan uppföra sig! 
 
Elise var felfri, även om Gandalf också bjöd på lite krusiduller i form av bakutsprång. Vi blev kvar en stnd på kvällen eftersom Elise bil bestämt sig för att gå i baklås, när vi kom hem var jag snabb att ta in hästarna och sedan åkte vi upp på byn där det var pubafton ocvh musik på byns cafe. Jag körde men det blev ändå rätt lite sömn så i dag är jag seg!
 
Jag och Traffe, Elise och Gandalf innan start. Man ser hur sammanbitna vi är!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0