Den ofrivillige snattaren!

I dag har jag snattat! Helt ofrivilligt men väldigt pinsamt, kanske tur det inte var på min Icabutik!
 
Jag åkte i väg på förmiddagen och hade en lektion och sen skulle jag göra några ärenden på Hammarn. Smet in på Icabutiken för att köpa några grejer, bland annat lite champinjoner och en paprika. La upp grejerna på bandet och betalade. När jag kom ut så började jag fundera över vart jag hade gjort av champinjonerna, såg att de inte fanns med på kvittot och antog att jag lagt i från mig dom när jag tog paprikan, bestämde mig för att strunta i champinjonerna. När jag satte ig i bilen så upptäcktejag att jag i handen hade n påse -med champinjoner! Jag hade helr enkelt haft dom i handen hela tiden! Det hela kändes väldit pinsamt och eftersomjag är en väldigt ärlig person så gick jag tillbaka och betalade mina champinjoner! Så kan det gå!
 
Hemma igen så övade jag lite med släpet, att koppla på, säkerhetskontroll, att backa rakt och runt "gathörn". Finns inte så många gathörn på Brännan men min infart fick duga för det. Mer träning behövs, jag hoppas tiden i morgon ska räcka för en ny omgång, jag kan ju egentligen backa men jag försöker lära om och göra annorlunda. Efter övningskörningen så tog jag tag i dagens ridning. Först ut var Trafalgar och galoppprogrammet. Han fick i dag gå sex intervaller, tre i lina och tre uppsuttet. Lite mer spännande i dag, hästarna i hagarna runt busade en del och vi lyckades med både tvärnit, bocksprång och en snubbling som hade kunnat gå illa, men allr gick bra och galoppen kändes bra även om det är mycket fel galopp i vänster varvet. Jag gör dock ingen grej av det, galoppprogrammet går ut mycket på att hästen ska hitta sin egen balans och det kommer nog bli mindre korsgalopp efterhand.
 
Tant trimmade jag lite på banan och hon kändes bra efterhand. Midas fick arbeta i töm, i dag över bommar i både skritt och trav på volt. Han tycks gilla bomarbetet och det är bra uppbyggnadsjobb för honom. När jag var klar med hästarna så kom samma tjej som var här och tränade bruksridning i lördags för en ny omgång. Nu visste vi lite mer om hur hästen fungerade på de olika hindren i bruksridningen så hon fick börja med att jobba på volt över travbommar innan vi tränade ryggning ovh vändning. Ryggningen är svår och den här hästen är ung (fast jag har problem med ryggingen på Tant också, och hon är inte ung! Som avslutning fick hon rida banan.
 
Sen hann jag göra klart lösdriftshagen innan jag fixade middag och gjorde äppelpaj. Fick hjälp att köra ut balar till hästarna innan jag åkte till Räkan, och sen blev det paj hos grannarna. 
 
Midas innan dagens tömkörning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0