Dressyrtant på hoppträning!

Haft en rätt lugn och soft dag i dag, men det kanske var behövligt. Efter att stallet var klart på morgonen så var jag inne hela förmiddagen med bokföring, annat kontorsjobb och diskning. Sånt som måste göras men som egentligen inte är så roligt...
 
På eftermiddagen fick jag så äntligen komma ut i solen och jobba hästarna. Först ut var Midas, jag longerade honom ute i snön och han hade lite svårt att hänga med på vad jag menade med allt, vilket ju inte är så konstigt då hans ägare hanterar enligt nh, men i stort fungerade det bra även fast han hade massor av energi som skulle ut! Efter longeringen så gjorde jag samma övningar som sist, jobbade på liten volt, förberedande uppsittningsövningar och att stå still vid pallen. Men i dag satt jag upp också! Han är ju inriden men det var ett tag sen han reds sist, och jag har väldigt dålig koll på hur och hur mycket han är riden, det är alltså bäst att ta det säkra före det osäkra och stämma av grunderna. Han ville inte stå still när jag skulle sitta upp så det fick vi repetera några gånger innan det fungerade. Skrittade några varv utanför boxarna innan vi avslutade. Flisan tömkörde jag ut en sväng, och för Szum och Räkan blev det lite pyssel.
 
På kvällen var det hoppträning med Tant. Det var mycket markarbete i dag, mycket ren dressyr som tex. förvänd galopp som ju verkligen inte känns som Tants grej (kom i håg att jag i början hade stora problem att galoppera ett varv på volt utan byten!) men i kväll var hon superfin och gick som en pärla! Till henne stora glädje var det även lite hoppning på slutet och då hade den fina dressyrhästen förvandlats till en tiger! Till min stora sorg så missade jag Ryttareliten på tv i kväll men det får jag ta igen på Svt play någon kväll men inte nu, för nu ska jag sova!

Kommentarer
Postat av: Mánadis' Vildhäst

Midas var skeptisk första gången jag longerade också, det är som att han inledningsvis frågar hur mycket man vill och jag kan tänka mig att han någon gång fått slippa undan ganska lätt.

Tror det är samma vad gäller uppsittningen, att han eg. bara frågar hur mycket du vill såhär i början. Har haft uppsittningsövningar med pall så jag vet att han kan stå blick still, men basjkirer kan ta lite tid att landa.

Sänder massor av positiv energi både till dig och Midas, jag önskar så att han är duktig.

Vad roligt att din kväll blev så bra! Härligt när allt funkar så bra, det brukar generera känslor som håller i sig ett tag :)

Lycka till med allt.
/Disa

Svar: Jag tror också att han testar av lite och checkar av mig, kan ju mycket väl vara så att han kommit undan någon gång men det vet man ju inte. Speciellt vid uppsittningen fick jag en känsla av att han kanske lyckats gå i väg tidigare, för när jag stod kvar i stigbygeln fast han gick så stannade han och efter det stod han still. Jag tror inte det kommer vara några problem, vi ska bara hitta varann!
Pernilla Engström

2014-03-19 @ 08:33:28
URL: http://manadisvildhast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0