Ospårat!

I dag sol och lite mer värme, så skönt och jag fick direkt lite sommarfeeling! 
 
Började min dag med att fakturera, vilket ju egentligen borde vara roligare än det är eftesom man ska få pengar, innan jag gick utoch red. Räkan först i dag, fick gå ett konditionspass med mycket galopp. En hund kom hoppandes ut framför oss på vägen, som tur var när vi skrittade, men Räkan har varit med förr och brydde sig inte så mycket om det. Longerade sedan galopp programmet med Taggen.
 
Peppe fick gå ute en lugnare sväng i dag, tyckte han kunde behöva det efter gårdagens galoppjobb. Vi red en tur med mycket klättring och ridning "ospårat", dvs utanför stigarna. Det är jättebra träning för koordination och balans, när de får gå över stockar, runt träd, passa stenar och genom sly, använder det ofta med unghästarna och även en del med de äldre. Dock får man passa för vissa heta och spända hästar kan bli stressade av det, men de flesta blir lugnare när de får koncentrera sig på att gå. Peppe var svettig i dag fast det var så lugnt tempo. 
 
På kvällen var jag i väg och red en kunds häst, den var jättefin i dag och har utvecklats så mycket på kort tid, vilket ju givetvis är jättekul! Avslutade med en grupplektion där de fick rida en markarbetsbana med massor av volter, lite låga hinder, travbommar och galoppbommar, och hela tiden fokus på lydnad, väg och ordning och reda!
 
 
Peppe och jag mitt ute i ingenstans i skogen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0