Räkan på tjejkollo!

Det blev ett väderomslag och nu har vi vanligt svenskt sommarväder igen, dvs blåst, kallt och regn! I natt åskade det och jag vaknade av att det spöregnde på taket och mullrade! Riktigt ordentligt åskoväder!
 
I morse klev jag upp tidigt och hade tagit ledigt på förmiddan för att köra Räkan på äventyr, hon är nu på tjejkollo! Jag har lämnat henne för betäckning, eller egentligen är det ju seminering. Hon är nu på en seminstation utanför Östersund och ska ha lite semester och gå i hagen med de andra brudarna. I dag när vi kom dit så kollade de henne, hon var, precis som jag trodde, på väg in i brunst. Perfekt! nu håller vi tummarna att det tar sig, att hon blir dräktig och att allt går bra sen. Ni kommer givetvis få följa allt här i bloggen, om det blir så är det första fölet för mig! Är ni nyfikna på vilken hingst jag valt? Canterbury blev det, en hopphäst som även nedärver exteriör och lite gångarter.
 
Canterbury 1226
Rätt snygg kille va?
 
På kvällen var det uppehåll men blåsigt så jag tömkörde unghästarna. Först Cadde, han fick i dag prova att galopprea i töm -vilket gick bra och så fortsatte vi träna på varvbytena i trav. Även Peppe fick arbeta i töm,. han var lite "off" i dag, vi jobbade bara med att få honom igenom kroppen i traven. Nu är jag rejält trött och hoppas på en lite lugnare dag i morgon!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad spännande med föl!
Det är verkligen en upplevelse att få vara med hela vägen, hoppas att allt går bra :)

Svar: Det är ju en lång process, vi får väl se om det blir något och i så fall vad! :)
Pernilla Engström

2013-06-04 @ 11:50:36
URL: http://jav.blogg.se
Postat av: Albin

Canterbury är väldigt fin!

Vi har en av Nisses ettåringar hemma, hon är efter Canterbury.
Och hoppa över staket kan hon tydligen redan.:)

Svar: Jo Clarinette dansade fram som föl, min fölis (om det blir någon...) får gärna bli lika fin men helst stanna innanför staketet! Men ärver hon Räkan så ska nog den delen fungera, Räkan går inte ens över en liggande tråd...
Pernilla Engström

2013-06-15 @ 09:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0