Vilken dag det blev!

Vilken dag det blev! Hunnit göra massor, och bara skojiga saker i dag. Varmt och soligt hela dagen tills regnet kom på kvällen och lättade upp luften!
 
Började i morse med att rida ut Szum igen, ville jobba igenom gårdagens bekymmer litegrann. Han började direkt med att tjafsa, skulle inte gå i från kompisarna! Vi diskuterade en stund och sen var vi överens om att vi faktiskt skulle gå i väg. Inget mera tjafs sedan utan han skötte sig bra även om han var lite småspänd. På hemvägen blev det mer spännande då vi träffade två älgar! De stod på ca 50 meters håll, rätt nära alltså, Szum blev lite lätt okoncentrerad på mig(alltså helt förstenad!)och jag fick lite panik. Hoppade av, vilket jag nog inte skulle ha gjort från någon annan häst och nog inte gör nästa gång på honom heller, han gjorde inte så mycket utan jag ledde honom en bit. Sen kom nästa problem, hur kommer man upp på en jättehäst som Szum utan pall? Eftersom jag inte hade någon lust att gå hem så parkerade jag honom i diket, satt upp och red hem utan problem! Nu har vi mött älgar utan större katastrof och jag vet att jag kommer upp på honom i skogen, bra kunskap för framtiden!
 
Efter ridningen svidade jag snabbt om och åkte till Sundsvall. Där handlade jag upp mig på insektsmedel av alla slag och en hel del stängsel. Tror jag tömde Biltemas hela lager när jag köpte 40 stolpar och 800 meter tråd! Annar var inte Birsta någon hit i dag med massor av folk så här i semestertider och väldigt varmt, måste säga att det var rätt skönt att få åka hem igen!
 
Hemma igen så var det bara att återigen hoppa i ridbyxorna innan vi lastade in hästarna och åkte till ridhuset. Jag hade med mig Actrice, och Malin och Elise hade sina hästar. Vi fick rida inne eftersom det regnade och åskade. Tycker jag börjar hitta lite fler knappar på tanten nu, jag känner ungefär hur hon bör jobbas men det betyder ju inte att jag alltid får til det! Vi hoppade lite lätt och lågt och det kändes jättebra! Och superroligt! Hon är verkligen rolig att rida och jag skrattar en massa hela tiden, vilken toppenhäst! Nu har hon gått lite tuffare sista dagarna så nu får det bli lite lugnare jobb och skogsmulleridning några dagar framöver. På hemväg från ridhuset blev vi lite hungriga och till vår stora glädje hade pizzerian öppet! Vi åt en varsin pizza somn smakade suveränt den tiden på kvällen! I morgon väntar stängsling och lektioner för min del, nu väntar duschen och sängen!
Nu jäklar ska vi väl klara sommaren? Eller vad tror ni?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0