Härliga vår!

Härlig vårdag i dag, ridit utan jacka och det har varit så skönt! Kom i gång sent med ridningen i dag, stökade först inne med bokföring och disk, sen ute med mockning, krattning och lite annat.
 
När jag väl kom i gång så var Peppe först ut, han fick gå lite dressyr i snön som nog var rätt tungjobbad då en var så blöt. Vi jobbade i alla fall med mindre volter i trav och att forma för innerskänkeln. Som avslutning kunde vi inte låta bli att skutta över den lilla stocken som börjat tina fram under snön! Även Szum fick gå lite dressyr där. Han var lite mera med i dag även fast han var lite sur, och vi kunde jobba med volter och åttor i traven.
 
Red Taggen på den skogsvägen där vi snöpulsade Peppe och Oliven i förrgår, i dag var det inte alls lika mycket snö och Taggen orkade galoppera nästan hela vägen. Och hada man frågat honom så hade han nog orkat hela vägen, hade fullt upp att hålla honom i trav på hemvägen då han bara ville galoppera. Kändes i alla fall ganska bra och jag hoppas en del av stöket som varit sista veckorna släppte när kiron var här sist.
 
Efter en snabbsväng till Hammarn för att köpa foder och skriva på deklarationen så fortsatte jobbet med hästarna. Först Cadde, som jag longerade i snön och i dag även lite galopp! Sen hjälpte Malin mig så jag kunde hänga på honom flera gånger och vi gick lite framför stallet. Han var inte speciellt brydd men har lite problem med balansen i svängarna, och tycker det blir lite tråkigt mellan varven och vill hellre greja med Malin. Hur som helst så höll jag på att vifta med höger benet över rumpan på honom, som förberedelse för uppsittningen, och plötsligt hade jag lagt över benet och satt på honom, ingen lång stund utan jag berömde lite och sen tillbaka med benet. Blev två sånna snabba uppsittningar, så nu är han sutten på!
 
Vi avslutade kvällen med att rida ut med Oliven och Räkan en sväng, tänk att det är ljust fast klockan passerat 21! Det är så skönt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0