En riktig räka!

I dag har Räkan verkligen gjort sig förtjänt av sitt smeknamn, hon har arit en riktig fegis i dag, en riktig Räka! Men vi ska ta det från början!

I dag stängde vi tidigt på Ica, lite fånigt tycker jag då trettondagsafton är ganska mycket som en vanlig dag. Men skönt för mig som hann rida efteråt. Började med att dressyra lite med Taggen, banan var nyskottad och jättefin men det fastnar så mycket snö i hans skor så han halkade lite ändå. Tycker han börjar kännas riktigt stadig och fin i traven, men galoppen var en katastrof i dag. Mycket beror det nog på att han halkar, varken han eller jag törs galoppera på när han halkar emellanåt. Jag hoppas det ska bli bättre är jag skor om honom med vanliga skor (han har just nu flappskor).

Sen red jag Räkan, henne skulle jag rida till Nisse, grannen som också är husse till Corran, han skulle slå på hennes tappsko. När vi var halvvägs möter vi plogbilen, inte utan att jag fick lite panik (plogbilar är min skräck att möta, de är breda och låter mycket). Men chaffören var bussig och stannade! Men Räkan vågade inte gå förbi, så då stängde chaffören av bilen, släckte lysena och pratade med oss! Till slut tog Räkan sig mod och gick förbi, den bussiga chaffören väntade med att starta tills vi kommit i väg! Snacka om snäll kille!

Väl framme vid dreas uppfart så försvann allt Räkans mod igen. Hon vågade absolut inte gå förbi de farliga vagnarna som stod vid deras väg, för att inte prata om alla farliga hästar... Räkan vände, backade och drog ner huvudet (som en struts som ska gömma huvudet i sanden...), vi till och med ramlade ner i ett dike! Till slut bestämde hon sig att smyga förbi allt farligt och gå ända fram till stallet! Sen gick det fint att slå på skon, och rida hem igen men i dag var hon verkligen en riktig fegis min Räka!

I morgon kommer det en häst hit, men det berättar jag mer om i morgon! Spännande va? Måste ju hålla er lite nyfikna så ni tittar in här i morgon igen!


En riktig Räka!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0