Taggad till tusen!

Taggen var väldigt taggad och lite halvvild i dag!
Men jag började dagen med att rida Räkan. Hon var lugn och cool som vanligt, vi red ut och galopperade mycket. Med henne fokuserade jag mest på att hon skulle gå fram av sig själv. Eftersom hon gärna går och trycker emot lite så är det så lätt att man sitter och driver hela tiden och rider i varje steg i stället för att se till att hon verkligen är framme för skänkeln. Kyra Kyrklund beskriver det så bra när hon jämför med att åka spark. Då sparkar man ju bara på när det behövs, resten av tiden åker man ju bara med, så ska ridningen också vara. Hästens belöning är att vi inte inverkar och det blir mycket lättare för hästen att förstå vad vi vill. Men det är lättare sagt än gjort..

Sen var det Taggs tur. Han var laddad och kändes frustrerad. När vi skulle galoppera blev han så till sig att han hoppade ner i diket. På hemväg, i sista backen (där vi travade) så exploderade han två gånger, som tur var satt jag kvar! Båda bootsen lyckades han tappa så dom fick jag åka och plocka upp sen. Måste bli någon ordning på Taggen nu, för så här kan vi ju inte ha det! Men jag tror det kan bli bra när jag kan använda hans energi och kraft till arbete i stället!

Corran skrittade i söndags och har annars vilat sen vurpan i torsdags. Hon har varit lite svullen i ett ben, men jag tror hon har sparkat sig i hagen, efter löshoppningen. I söndags var hon som en bomb, men i dag var hon som vanligt men väldigt pigg! Red en kortare tur ensam, och travade lite. I morgon blir det en längre tur för henne om inte svullnaden på benet skulle ha försämrats.

Kvällen ägnades åt några lektioner, och när jag kom hem var det full fart på gårn då belysningen i boxarna höll på att monteras!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0