Skottdagen!

En extra dag i år, tror ändå att det är mer bra än dåligt. Men jag är glad att jag inte jobbade i dag, Ica centralt hade tydligen inte koll på skottdagen och det gick inte att betala med kort halva dagen. Pinsamt!

I dag var det dags att besikta bilen. Kändes som en domedagen eftersom jag var säker på att det skulle vara en massa allvarliga fel på den. Förra veckan började motorlampan lysa men den slocknade som tur var på väg hem från Sundsvall. Igår tändes ABSlampan men den slocknade sen på kvällen. På väg till besiktningen lös ingen lampa, men när jag startar bilen för att köra in på besiktningen börjar ABSlampan att lysa igen... Men den hade slocknat när besiktningskillen körde bilen sen. Fick 6 stycken 2:or men inte så stora grejer. Ett par lampor, parkeringsbromsen, lysena behöver poleras och sen var det någon bussning och något fäste. Ingen allvarlig rost eller större grejer, bilen får nog leva ett tag till! 

Hemma är det nu skogsmaskiner på båda sidor om gården och hästarna får miljöträning. Men går inte komma i från att det är lite spänt i hagarna, speciellt som det blåst och regnat i dag. Jag red först Hera och Wilde. Hera fick göra lite travjobb på banan och sen på spåret bredvid banan. Wilde fick gå runt träden i skogskanten, han tyckte nog att det var lite spännande. 

Sen tog jag Clarinett och Lemonaden i töm för att se hur dom såg ut efter behandlingen i tisdags. Lemonaden lyckades, efter ett missförstånd tippa omkull i snön men jag tror att det gick bra. Sist ut Wildkickan som gjorde skäl för sitt namn i dag. Eftersom det är lite halt vid stallet och hon är oskodd, och inte har vett att stå still, så gjorde jag ordning henne utanför hennes hage. Det var inte bra för henne med ny rutin i kombination med skogsmaskinerna, hon var rejält stökig att ta upp på banan och när jag började longera. Förstår inte att hon ska tagga upp så mycket, men det är verkligen något att jobba på. Blev longering på henne för det var fullt nog i dag! 

Gjorde köttfärssoppa till mat och sen en lugn kväll. Nu när det äntligen är lite bättre ridväder så är det halt i stället! När ska det komma igång ordentligt med träningar? 

Hera innan avsittning! 

Wilde i skogskanten! 

Doris sadeltränar! 

Clarinett i töm! 

Lemonaden efter sitt jobb! 

Wildkickan! 


Februari!

Inte nog med att vintern känns lång, även februari är extra lång i år! Jag brukar verkligen den här tiden på året vilja ha kvar lite snö och få en lång vårvinter, men i år vill jag bara att det tinar bort och blir vår. Så less på vinter nu!

Igår morse red jag Hera och Wilde. Hera red jag lite i spåret bredvid banan, som inte alls är bra efter att det tinat och det inte var tillräckligt bra trampat innan, sen red lvi lite på gården men hon blir spänd och osäker när vi kommer från banan. Ingen stor grej egentligen utan kommer bli bra med mer rutin, men det är lätt att glömma bort att hon bara är tre år!

Wilde fortsätter jobba med balansen i trav, men igår kunde vi trava flera varv så problemet med hörnen verkar ha lossnat! Sen till Ica, och på kvällen longerade jag Wasabi lite.

I dag skottdagen och en extra dag att ta rätt på. Jag ska besikta bilen och få domen på den, känner mig inte alls sugen på det!

Hera efter ridning! 

Och Wilde före ridning! 

Massagedag!

Så trött efter en fullsmockad dag. Alltså precis som vanligt!

Ulrika som masserar och behandlar hästar kom hit i dag. Jag körde Lemonaden och Clarinett till Nisses stall. Vi började med två ponnyer och sen mina två. Det var ungefär samma saker som det varit förut, några saker som var bra och lite nya grejer. Med Clarinett ska jag, förutom att hon behöver hå ner i vikt för att bli lite mindre trög i kroppen, så ska jag jobba, med böjning i höger sidan för hon vill inte sträcka ut vänster. Lemonaden ramlar er och lägger vikten på höger fram så hon behöver jobba med att rotera till vänster, hon lutar nämligen gärna till höger även i vänster varv.

När vi var klar så tyckte jag att det var lite halt på vägen, det var blankis och hade precis börjat tina. Bestämde mig för att avvakta lite, åkte hem och red Wildkickan i stället. Hon fick rida serpentiner i skritt och fortsatt jobb med traven. Men vet inte hur jag ska få bort hennes huvudkastningar, hon slänger med huvudet när jag börjar trava, så pass mycket att hon tappar balansen. Även i longeringen kastar hon med huvudet. 

Sen longerade jag Grå för att se om hon reagerade på hovsprickan, men hon såg fräsch och väldigt pigg ut! Så det är dags att sätta igång henne också! Sen middag innan jag körde hem Lemonaden och Clarinett. 

Vidare till en träning och så tömkörde jag en ungponny. Tillbaka i stallet igen så red jag Chokladen, hon var oväntat fin med tanke på att hon vilat sen tandläkaren och hovslagaren förra veckan. Avslutade med att natta i Nisses stall. Nu ladda för ny dag i morgon! 

Wildkickan efter ridning! 

Grå i solen! 


Måndag!

Jag är lite dag vill efter resan men det var måndag igår och tisdag i dag!

Longerade Wildkickan innan jobbet, lugnare än på söndagen men ganska jobbig att leda. Efter heldagsjobb och mat så red jag Hera och Wilde. Hera gör nu enklare skänkelvikningar i trav och Wilde tränade på att trava genom hörnen. Han tappar lite balansen så första hörnet på kortsidan går bra men inte andra, inte igår i alla fall men jag skulle tro att det kommer fort!

Ny intressant dag och jag måste sätta fart för att hinna allt jag tänkt!

Wildkickan i morgonsolen! 

Heras öron och månen! 

Wildes skugga. Han ser ut att ha väldigt långa ben, och ungefär så där känns det när jag rider på honom, att benen är jättelånga! 

Tillbaka i verkligheten!

Hemma igen och full fart som vanligt!

Longerade Wildkickan på morgonen, hon var full-laddad och ganska stökig, blir ett longerpass till på henne innan något mer riktigt jobb. Red även Clarinett, och red lite dressyr. Känns som att vi bara trampat upp spår i vinter, och vi borde väl göra det nu också, men jag börjar ge upp mina spår lite för i år. De blir inte tillräckligt bra, och helgens töande har tagit hårt på dom, vi får se vad det blir. I alla fall var det roligt med ett dressyrpass och Clarinett kändes riktigt fin!

Sen Ica-jobb, middag, Linda kom och åt, och sen stallet igen. Tog Hera och Wilde i töm. Hera var precis som alltid men Wilde var lite mer busig efter några dagar vila. 

Nu väntar en långdag på Ica, våra dagar har blivit lite längre och jag tycker att det är jobbiga dagar eftersom jag också ska hinna med hästarna. Vi börjar 8.45 och är oftast inte klara förrän strax före 18.30. Ja, ja bara att ta tag i det!

Wildkickan igår morse! 

Och Clarinett! 

Hemma ur bubblan!

Tre riktigt bra dagar i Göteborg! Har levt i en liten bubbla, först på det magiska hotellet och sen 10 minuters promenad bort i Skandinavium, där hade det nog kunnat startat ett världskrig utanför utan att det hade märkts!

Igår var jag några timmar på mässan innan jag tog min packning och tog spårvagnen till tåget. Åkte från duggregn och bart, kom fram i Sundsvall strax före 22.00 och det kändes jättekallt med snö och is fast det bara var några minusgrader. Bilen stod kvar i parkeringsgaraget och jag kom hem strax före midnatt.

Nu väntar det viktigaste, att träffa hästarna igen! Sen ska jag jobba lite och i kväll gå igenom allt jag köpt och tjata på om allt jag sett!



Gbg Horse Show dag 2!

En riktigt bra dag, så peppad och sugen på att rida och träna nu! Men mina benhinnor håller på att döda mig och jag vill inte gå en meter till nu! Ridpeppen är jag rädd kommer att gå över när jag kommer hem till verkligheten igen!

Är lite overklig känsla hör. Hotellet är magiskt och frukosten i morse var fantastisk! Sen en riktigt bra dag på Skandinavium med  dressyr på dagen, något tunt startfält bara, och efter en vilopaus på hotellet två hoppklasser i kväll, båda med svensk seger. Har köpt en säkerhetsväst, var verkligen i behov av en då min bara kan stängas med en hästsöm och ibland går upp. Även köpt benskydd och en tröja.

I morgon blir det en snabbisväng på mässan innan tåget går hem på eftermiddagen. Är som sagt peppad på att komma igång att rida och träna ordentligt nu, men jobbar både söndag och måndag så det kommer ju vara inridningshästarna som kommer få jobba i första hand. Men sen jäklar så ska jag rida!!!

Trappan ner till foajén på hotellet! 

Dressyren i morse, då var det unghästar på schemat! 

Hoppning på kvällen med smutsig kameralins! 

Hästföretagarforum!

Lång dag, trött i hela kroppen, men bra dag!

Tåget kom in i Göteborg i morse. Åt en frukostmacka och sen gick jag till hotellet och lämnade in väskan där. Ett otroligt häftigt hotell, jag har nog aldrig bott på ett så fint hotell. Hela hotellet är som taget ur Harry potter eller nåt liknande, mitt rum är som en mindre lägenhet och jag har 3 sängar att välja på!

Sedan vidare till Mässan där jag kollade lite planlöst innan det var dags för lunch, en enorm räkmacka och sen Hästföretagarforumet med föreläsningar. Temat var hållbarhet, och bland annat en intressant föreläsning om krisförberedelse för hästföretagare. Sen till hotellet en snabbis och checkade in på rummet innan jag gick tillbaka till Skandinavien. Det tar 10 minuter att gå så inte så långt men jag har gått mycket i dag, i kombination med att jag satt och sov i natt så har jag ont i kroppen nu!

Kvällsföreställningen var hoppning och det var roligt att se. Är 7 år sedan jag sist var på Göteborg Horse Show så det var verkligen dags! I morgon kör jag heldag med tävlingar! Hemma verkar det vara lugnt, jag har svårt att vara borta men har ju bra hjälp. För inridningshästarna är det nog bra med ett tredagars brejk, däremot mina som gått lite hela vintern är det annat, men jag får ta igen det när jag kommer hem igen! 

Eurohorse! 

Hotellet, mitt rum är till höger ovanför entren

Lugnt på mässan i dag! 

Mässan uppifrån 

Hästföretagarforum! 

Räkmackan som ingick som lunch i hästföretagarforumet! Den största jag sett! 

Hoppning i kväll, Henrik von Eckerman

Jag har lite mani på sadeltvål, köpte 3 stycken i kväll! 


Takras!

Nu är det vårvinter! Fantastiskt väder med sol och runt nollan, jag hann rida fem hästar och alla gick bra och nu sitter jag på tåget mot Göteborg!

Började med att mocka lösdrift och förbereda lite inför min bortavaro. Sen red jag först Wildkickan, betydligt lugnare än igår men lite spänd precis när jag satt upp. Blev ett lugnt pass med bara lite trav. Red sen Clarinett som gick trampa upp spåret och slingan, känns som att Clarinett inte gjort något annat i vinter och ändå vsr det längesen jag hade så dåligt upptrampade spår. Beror det på att jag ridit lite eller att det snöat mycket?

Red Lemonaden som fick jobba igenom traven på banan och sen skritta runt spåret. Hera fick också jobba på spåret och runt träden. Wilde var sist ut, han travade i dag flera långsidor så han har fattat det nu. Han känns så bekväm med ridningen, så nöjd. Känns som att han tycker att han är duktig på det och stolt. Och duktig är han ju! 

Sen middag, i väg och hade en träning och en tömkörning på ett ställe och ytterligare en träning på en annan gård. Sen nattning av hästarna, dusch, packa det sista och så åkte jag till Sundsvall. Tåget gick strax efter midnatt, i morgon bitti är vi i Göteborg och jag hoppas att jag fått sova lite. I morgon är det Hästföretagarforum med föreläsningar som gäller, det ska bli så roligt! 

Bob i hagen! 

Grå, och i bakgrunden försöker Bob få igång Forzett att leka! 

Wildkickan och hennes gäspningar! 


Svettig Clarinett efter snöpulsandet

Lemonaden på spåret! 

Hera i skogskanten 

Wilde och solen! 

Hovslagardag!

Nytt försök med hovslagaren igår och nu gick det bättre än i torsdags när allt jävlades.

Hästarna var ju på plats, men Nisse var i Röros så jag började med att fodra i hans stall. Sen fixa hos mig och red Wildkickan. Hon var rejält laddad, bockade och drog i väg i longeringen. Lite spänd i tidningen så blev lätt skrittjobb.

Jag hann mocka det mesta hos Nisse innan hovslagaren kom. Vi skodde Wasabi, som började så bra och var lugn men hann tappa det och stökade innan vi var klara. Hon kastade sig baklänges in i en klgrind som sen ramlade på en skottkärra, det blev ett jäkla liv men sen var hon lite mer spak. Chokladen inga konstigheter, Grå fick Domosedan och sen när hovslagaren tog av ena skon började hon blöda i sin hovspricka! En spricka som funnits där sen jag köpte henne för snart 8 år sedan (galet gott det går) och som aldrig varit något med. Vi vet inte varför den börjat röra på sig men något har hänt. Har vi tur räcker det med den skoning dom är gjord nu, men vi får se.

Även Iowa blev verkad och var jätteduktig. Sen körde vi tillbaka Grå, Chokladen och Wasabi. Lite mer mockning sen mat och i väg på en träning och en tömkörning.

I dag ska jag rida en massa och förbereda lite, sen i kväll åker jag till Göteborg!

Wildkickan efter ridningen. Bilden speglar rätt bra hennes humör för dagen! 

Om man undrar vad Doris gör hela dagarna?! 

Grås hovspricka

Veterinärdag!

Jobbig dag igår även om jag egentligen inte gjorde så mycket!

Vi hade heldag med veterinären från Gnesta i Nisses stall. Först kastrerade hon två av Nisses ardenner, sen blev Bob av med sina vargtänder och så tandkoll på Forzett, Iowa och Chokladen. Inga större konstigheter på dom egentligen. 

Så körde vi hem Bob och Forzett, och körde dit Wasabi och Grå i stället. I dag kommer nämligen hovslagaren! Vi var alla trötta så det blev hämtpizza till mat. Och ganska segt att komma igång igen sen. Men red i alla fall Hera och Wilde på kvällen, och Wilde fick testa lite trav med ryttare. Han var lite tveksam, krävdes lite övertalning, jag tror att han inte riktigt förstod vad jag ville eftersom han tyckte att han kunde det här med ridning nu. Och så kommer jag med något nytt! Men vi har börjat lite i alla fall!

Blev sent innan jag var klar hemma och i Nisses stall. Hade möte med hästavelsföreningen men det fick gå på medan jag stökade. Det sista vi gjorde var att dra upp en bal till Nisses stall med min bil sen hans traktor fått punktering!

I dag hovslagaren, och träningar. Nisse är på väg till Röros så jag hoppas att allt ska flyta på här hemma. 

Iowa hos tandläkaren! 

Äntligen hemma igen sa Bob! 

Nya balar i hagen också! 

Hera på kvällen! 

Och trött Wilde efter sin ridning! 

Lastningsdag!

Finväder i dag men det har jag knappt märkt! Fullt upp har det varit!

Tog Wildkickan och Grå i töm på förmiddagen. Sen var det dags att börja jäklas med transporten igen kan säga att jag inte var så taggad efter torsdagen och det började med att ett hjul var låst. Men det släppte, Linda hjälpte mig att lasta Chokladen som inte var lika tjurig som i torsdags utan gick ganska bra in. Körde henne till Nisses stall, i morgon väntar tandkoll och på tisdag hovslagaren. Sen skulle vi lasra Forzett och Iowa, nu hade vi även Nisse till hjälp.

Forzett gick raka vägen in och stod snällt och väntade på Iowa, hon har ju inte åkt så mycket men hon är cool. Iowa var inte så sugen på att åka transport, efter att vi hållt på en stund så bestämde vi att köra Forzett för att kunna ta ut inredningen till Iowa sen. Men Iowa hade stängt ner och stängt av, till slut fick vi ge oss och Nisse ledde honom till sitt stall i stället. Så nu är alla hästar på plats för tandläkaren i morgon, men det är lite lastträning att göra på Iowa!

Jag skulle i väg på årsmöte hos Nylands Hästsportslag så jag skyndade mig i väg. Roligt att träffa lite folk och god mat. Sen nattning både hos mig och i Nisses stall. Nu ladda för heldag med veterinären i morgon!

Wildkickan efter dagens tömjobb! 

Grå i solen! 



Snart vårvinter!

Det var synd att det blåste igår annars hade det nog känts som vårvintern var här!

Jag var så besviken på att det blåste, på förmiddagen rätt rejält, då planen var att rida 6 hästar. Men jag red ändå alla hästar även om det kanske blev lite annat jobb än jag tänkt, lite mer på banan men det var ju bra att den blev hoppackad efter all snö som kom i fredags. 

Förstår på förmiddagen kom Wildkickans mattar för att titta på henne. Inte bästa förutsättningarna med blåst och att hästarna var som popcorn i hagarna. Men det gick ändå ganska bra, inte riktigt nöjd med den uppsuttna traven och när jag ledde ner henne från bana fick hon ett litet spel, men annars skötte hon sig bra. 

Sen red jag Clarinett och Chokladen på banan, Chokladen var lite mer lik sig själv igen efter att hon varit brunstig och sur i veckan. Hera fick testa på lite enkelt sidvärtsjobb, bara flytta undan lite för innerskänkeln, och varvbyten i trav. Wilde skrittade jag på, fortfarande lite obalanserad och ibland lite ofokuserad men snart kan vi nog börja med lite trav på honom med. Sist ut red jag Lemonaden.

Sen i väg på två träningar borta i byn innan det blev fläskpannkaka till middag. Linda kom och åt och sen på kvällen hjälpte jag henne att hänga och sitta på Iowa. Sista rycket blev i stallet hos Nisse med lite mockning och pyssel med Bob. 

Nu ny dag, lite kallare men ingen blåst!

Wildkickans mattar tog lite bilder, här longering! 

Uppsittning! 

Här syns linan som jag rider med i början, den har jag ju använt när jag jobbar dom på marken och den sitter kvar när jag börjar rida dom. Det gör att det är lätt att hoppa av, och kunna hålla i dom om tex händer något, och förhoppningsvis tappar jag inte hästen om jag åker av. De är dessutom vana att följa linan vilket kan hjälpa i början när de inte förstår vad vi gör. 

Så fin bild! 

Clarinett fick avsluta med att trampa upp spåret bredvid banan, här med vind i manen! 

Chokladen innan avsittning! 

Wilde! 

Lemonaden i solen! 

Och till sist en bild på mig och Doris som Wildkickans matte tog. Doris ser galen ut på den här bilden! 

Snödump!

Så kom det en snödump till, 1.5 decimeter ungefär kom det igår. Inte för att vi behövde mer snö men det verkar aldrig ta slut! Och det är som vanligt, precis när banan börjar bli bra och ihoptrampad, då kommer det mer snö!

Jag hade bytt jobbtider och jobbade ett senare pass för att ha skjuts som backup om bilen inte startade, men som tur var gick bilen. Men jag hann ta Chokladen i töm på morgonen innan jobbet. Och sen efter jobbet fick Hera och Wilde jogga lite i töm även om det blev sent. De gick ganska lugnt jobb men all lössnö gjorde att det ändå blev jobbigt!

I dag blåser det givetvis! Verkar inte finnas något annat väder än kyla, massor av snö eller plusgrader och blåst! Jag har en massa hästjobb i dag och tycker att blåsten kan ge sig direkt!

Chokladen i snöyran! 


Sen Wilde på kvällen i mörkret! 

Pysslade lite med Bob också. Han är inte vacker just nu, inte lätt att fota, men han är snäll! 

Skitdag!

Det är ju tur man inte vet på morgonen att det ska bli en skitdag, då hade jag aldrig klivit upp! Känns som allt gått dåligt i dag!

Det var hovslagardags så jag började med att försöka lasta Chokladen. Det brukar aldrig vara problem med att lasra Chokladen men hon var brunstig och varje gång jag la på linan så kickade hon bakut! Ändrade mig och tog in Grå först men Chokladen ville ändå inte vara med! Så ställde tillbaka henne e i hagen till en dag ned hjälp och lastade Wasabi i stället.

När jag åkte nerför min infart så hoppade någon av hästarna till och bilen gled till höger, jag märkte inte det och bilen hamnade längre åt sidan där det var mjukt och så satt vi fast! Nisse hade lånat ut bilen men jag ringde hovslagaren som inte var så långt bort och kom och hjälpte mig! Vi jävlades ordentligt för jag satt ordentligt med transporten i drivan. Till slut lastade vi ut hästarna och tog av transporten för att sen dra loss den med hovslagarens jul. För min bil gav även upp där och slutade gå! 

Jag gav också upp, släppte ut hästarna och åkte med hovslagaren till Nisses stall där han verkade Bob. Bob var jätteduktig!

Lite kaffe och sen skjutsade Nisse mig med traktorn till stallet igen. Jag red Wildkickan, som jag kunde fortsätta travjobbet med, och longerade Wasabi, innan jag liftade med grabben upp på byn och fyllde en dunk med bensin. Bilen startade fortfarande inte. Fixade så att Nisses son skulle köpa startgas efter jobbet. I väntan på honom så red jag Clarinett på slingan. Bilen startade fortfarande inte, trots startgas.

Gav upp en stund. Spaghetti och köttfärssås till snabb middag, lånade Nisses bil och åkte i väg för en träning. Köpte mer bensin och mer startgas. Tillbaka i stallet så hjälpte jag Linda att hänga på hästarna och sen batrade vi dom innan vi tog tag i bilen igen. Med mer bränsle, mer startgas, startkablar och Nisse till hjälp hoppade bilen igång. Nu hoppas jag att den fortsätter att gå!

Jag är sjukt trött och hoppas på lite flyt nu ett tag. På tisdag blir det nytt försök med hovslagaren!

Här ser man när jag satt fast! 

Wildkickan efter ridning! 

Så här trött blir man av att trava med ryttare! 

Wasabi på banan!

Clarinett på slingan! 

Alla hjärtans dag!

Såklart lite snö i dag med! Var så nöjd i morse när jag skulle rida att det inte snöade som igår när allt blev blött och snöigt. Men jag hade inte ens hunnit sadla innan det toksnöade även i dag!

Jag red Hera först i morse, hon fick gå på spåret och runt träd. Sen red jag Wilde och på honom hade ridpoletten trillat ner i dag. Självsäkert bar han mig runt hela banan och var fullt styrbar, så duktig! Det är så fascinerande när man känner att hästarna fattat grejen och knäckt koden, och det kan verkligen gå från ena dagen till andra! Vad gör det då att allt är snöigt?

Sen till jobbet. På kvällen tog jag Wildkickan i töm, både lite voltjobb i trav och lite vanlig tömkörning i lugnare tempo och med fokus på rakriktning och styrning. Glass till kvällsfika och nu lada för hovslagaren i morgon!

Hera på väg runt träd i skogskanten! 

Och efter ridning! 

Wilde innan ridning! 

Och Wilde innan avsittning! 

Alla hjärtans dag!

Såklart lite snö i dag med! Var så nöjd i morse när jag skulle rida att det inte snöade som igår när allt blev blött och snöigt. Men jag hade inte ens hunnit sadla innan det toksnöade även i dag!

Jag red Hera först i morse, hon fick gå på spåret och runt träd. Sen red jag Wilde och på honom hade ridpoletten trillat ner i dag. Självsäkert bar han mig runt hela banan och var fullt styrbar, så duktig! Det är så fascinerande när man känner att hästarna fattat grejen och knäckt koden, och det kan verkligen gå från ena dagen till andra! Vad gör det då att allt är snöigt?

Sen till jobbet. På kvällen tog jag Wildkickan i töm, både lite voltjobb i trav och lite vanlig tömkörning i lugnare tempo och med fokus på rakriktning och styrning. Glass till kvällsfika och nu lada för hovslagaren i morgon!

Hera på väg runt träd i skogskanten! 

Och efter ridning! 

Wilde innan ridning! 

Och Wilde innan avsittning! 

Fettisdagen!

Så kom det ett litet snöväder igen. Är det inte -25 grader så är det toksnö eller plusgrader och blåst!

På förmiddagen efter att ha mockat en lösdrift så kopplade jag på transporten och Nisse kom och hjälpte mig att lasta Bob. Bob ska bo hos Nisse några dagar, på torsdag ska han träffa hovslagaren och på måndag är det tandkoll. I alla fall när vi höll på att lasta, Bob var lite skeptisk, så kom Iowa springandes! Han tänkte nog kolla vad Bob gjorde för roligt, men han fick stå på box sen medan Bob åkte. Även om Bob var lite skeptisk till att gå in så stod han snällt och det var första gången han åkte med inredning, däremot gnäggade han hela vägen!

När Bob var flyttad och jag fikat lite tog jag tag i ridningen. Hera fick jobba på spåret bredvid banan och lite runt träd i skogskanten. Wilde tränade vidare på styrningen och hitta ridningen. Med Wildkickan började jag testa lite trav, lite försiktigt och trevande i dag men vi har börjat på i alla fall, och hellre så än fullt ös och stök som det lika gärna hade kunnat vara med henne. Sist ut Lemonaden som var stökig att göra i ordning men sen jättefin att rida och vi jobbade en massa travjobb. Bra riddag!

Sen gjorde jag pizza och åkte i väg på ett lite träningar. När hästarna var nattade så blev det givetvis en semla till kvällsfika!

Hera på spåret! 

Wilde! 

Wildkickan efter ridning! 

När jag red Lemonaden så drog snöandet igång lite mer! 

Momsrapport!

Efter att ha jäklars ganska mycket kunde jag igår kväll lämna in momsrapporten, så skönt att det är gjort!

På morgonen innan jobbet så longerade jag Chokladen. Sen efter jobbet så tog jag stallet direkt, tog Clarinett i töm. När hästarna var nattade tog jag tag i momsrapporten som ju egentligen var klar men det fanns ett fel som behövde rättas till. Efter en del dektivarbete så hittade jag felet. Datorn är orimligt seg men jag fick till det!

Nu hoppas jag på en lugnare dag så jag hinner rida lite!

Chokladen på morgonen! 

Och Doris som vaktade Chokladens täcke medan vi longerade! 

Mildare!

Äntligen lite mildare, nu hoppas jag att det var den sista rejäla köldknäppen för den här vintern!

I morse var det fortfarande -20,mildare men fortfarande lite för kallt för att rida innan jobbet. Jag tog i stället Wildkickan i töm, och hittade lite mer intressanta saker att jobba med. Tex har jag ju mest jobbat henne i töm på volt men i dag tömkörde jag lite mer som vanligt och insåg då att vi måste trimma mer på styrningen.

Jag longerade även Wasabi innan jobbet, även i dag kallt på jobbet men när jag kom hem igen hade Nisse gjort en stark chili con carne. Det var bara -12 grader på kvällen och jag red Hera och Wilde. Wilde har blivit bekväm med att ha mig på ryggen men styrningen är lite sådär, så vi fortsätter jobba på det!

Sen var det dags att ta tag i momsrapporten. Givetvis jäklades det lite och misstämde, dessutom var datorn seg och kskkt i rummet där datorn står. Jag gav upp för i kväll och fortsätter i morgon!

Wildkickan i töm! 

Måste kolla! 

Vaken Wasabi! 

Och trött Wilde efter ridning i kväll! 

Fortsatt kallt!

I morse kändes det hoppfullt då det snöade! Men sen klarnade det upp, en fin dag men fortsatt kallt, dock lite bättre än igår!

-23 i morse och jag longerade Wildkickan innan jobbet. Hon hade massor av energi och bus i kroppen, hoppade över travbommarna och bockade runt. Men fokuset kom sen och hon var jättefin, vi avslutade med att gå långsamt i backe och det tycker hon är så jobbigt.

En lugn och kall dag på jobbet, det är väldigt kallt att sitta i kassan nu på vintern och jag var genomfrusen när jag kom hem. Middag och sen tog jag Hera och Wilde i töm, även i dag över travbommarna med upphöjd bom. Hera var riktigt fin, Wilde var, som alltid, stundtals fin och stundtals flamsig. Då var det -22, och det är faktiskt rätt kallt att hålla på! 

Nu hoppas jag att det är ännu lite mildare i morgon! 

Wildkickan i morse! 

Wilde i mörkret och kylan i kväll! 




Jodopax!

Vaknade inte bara till -28 grader i morse utan även med en doft av Jodopax på händerna och jodsmak i munnen... På röntgen igår sprutade det in kontastvätska, en jodlösning, vilket har gett en svag smak av Jodopax hela dagen...

Jag hade nig trott att jag skulle kunna longera lite i dag men det var fortförande -26 på morgonen när jag gjorde stallet. Och efter jobbet, där vi hade både stressigt och rörigt, så var det visserligen inte mer än -24 men jag var för trött och för kall. Hoppas att det är mildare i morgon, ör så less på kylan nu!



Kyla och röntgen!

Det är verkligen mycket vinter! Som jag längtar efter vårvinter och lite vårvärme nu!

-25 grader i morse och det blev inte så mycket hästjobb gjort. Jag rider inte när det är kallt längre, jag kan tömköra och longera lite när det är runt 20 grader men jag tycker att det är svårt att klä mig tillräckligt när jag ska rida. Jag är mycket mer frusen nu än när jag var ung, jag gör ju i ordning hästarna ute och är kall innan jag ens börjat rida. Jag har dessutom lite problem med andningen och luftrören och det blir inte bättre av kylan.

Jag fixade lite med hagarna och försökte få till en av värmebaljorna som lagt av. Sen tog jag Clarinett och Lemonaden i töm, och förberedde för kvällen. Fika, dusch och sen åkte jag och Nisse till Östersund. En snabbsväng på Jula, kom ut med två par vantar, mat och sen till sjukhuset. Magnetröntgen på lungor och bröstkorg, det gick snabbt och smidigt. 

Nu hemma igen, Linda hade nattat hästarna så nu är det bara att ladda för en kall helg, och dessutom jobbhelg!

Doris var ute en stund men hon tyckte att det var lite väl kallt. 

Clarinett i töm, så fin! 

Efter avslutat pass, ser ni solen? 

Och Lemonaden! 

Less på vinter!

Tror att jag skrev det redan igår, jag är less på vinter nu! Gårdagen bjöd på sol vilket gav lite förhoppning om vårvinter, jag vill ha det nu. Är less på kyla!

Det var runt -15 grader mest hela dagen, och kallare på kvällen. Jag mockade en lösdrift, tog Hera och Wilde i töm över bommar, och denna gång med upphöjd bom. Sen red jag Wildkickan, hon är fortfarande lite försiktig och osäker i ridningen. Eftersom hon är rätt framåt och stökig i det mesta annat så vill jag inte pressa och gå på henne i ridningen för då tror jag att hon kommer bli stökig och härjig där med. Utan jag vill att hon själv ska hitta självförtroende, balans och bjudning. Igår red vi på hela banan, vilket vi inte brukar göra, och red även på stor åttvolt, men det är fortfarande i skritt.

Sist ut red jag dressyr med Chokladen, då hade solen gått ner och det började bli kallt men hon var fin. Sen gjorde jag middag och bakade en äppelkaka. Tillbaka i stallet var det -19.5 grad, jag tog Grå i töm men sen blev det inget mer. 

I dag är det -25 grader, min plan var att rida en massa innan jag ska till Östersund på röntgen i eftermiddag. Men det lär ju inte bli så mycket ridning när det är så här kallt, och i morgon ska det också vara kallt. Tycker att det kan ge sig nu! 

Hera i töm! 

Wilde, så fin i solen! 

Och så här trött blir man av att trava över bommar! 

Wildkickan i solen! 




När kommer våren?

Jag är så less på vinter nu! Känns verkligen som att det har varit mycket vinter och en lång vinter!

Igår morse -20 grader igen. Kom igång och red när det blivit lite mildare. Wildkickan först, som jag redan i hagen såg hade väldigt mycket energi, och hon var för dagen ovanligt energisk. Dessutom kom traktorn och körde ut balar medan vi höll på så var lite ofokuserat. Men jag kunde ändå rida lite enkelt och det var väl en vinst i sig.

Sedan red jag Hera, hon fick gå på spåret bredvid banan, lite spännande tyckte hon nog men hon är lyhörd och det gick bra. Wilde skrittade jag lite på och även om han är väldigt vinglig så känns han ganska bekväm med att jag rider på honom. Sust ut Clarinett som fick jobba med att trampa upp slingan, det var mycket drivsnö och tungjobbat.

Sen middag, i väg för en träning och så longerade jag en unghäst. Efter det var energin slut så jag nattade hästarna bara. I dag ny dag, sol och ganska kallt!

Jag hade mycket hjälp när jag mockade lösdriften, Grå, Iowa och Bob på kanten 

Wildkickan! 

Hera på spåret! 

Wildes långhals! 

Wilde efter jobb! 

Clarinett på slingan! 

Måndag!

Knappt hann storma bedarra så blev det kallt i stället! Igår, måndag, var det dock riktigt kanonväder men då jobbade ju jag såklart!

På morgonen longerade jag Wasabi innan jobbet, hon var betydligt lugnare än i lördags så nästa gång blir det tömmarna i stället. Efter jobbet så blev det ett sent ridpass på Lemonaden. Även om hon var lite spänd i kroppen, kanske efter all blåst, så gick det hyfsat att rida. 

Nu på morgonen är det -20 grader, jag hoppas att det ska bli lite mildare under dagen! Är ganska less på vinter nu!

Wasabi på morgonen! Skönt att det är ljust nu när jag jobbar häst innan Ica jobbet. 

Och Lemonaden på kvällen, då är det inte ljust... 

Bortblåst!

Den här dagen blåste bort kan man säga. Jag som laddat för att rida men blåsten släppte inte förrän sent på eftermiddagen så det blev inte så mycket.

Lugn morgon, sen lite annat pyssel, som att (försöka) laga en kontakt till en vattenbalja och fota en sadel jag la ut till försäljning. Sen red jag Clarinett som fick fortsätta trampa upp spåret bredvid banan och slingan bakom gästhuset. När vi ridit klart blåste det fortfarande rejält och det ökade mer än avtog. Så jag gjorde mat och bakade en sockerkaka.

Linda kom förbi på en snabb kopp kaffe innan vi longerade Iowa. Sen red jag Hera på banan, fortsatte jobba med traven på henne och Wilde skrittade jag på, han är sjukt vinglig men jag tror att det kommer lossna för honom nu!

I väg på två lektioner, och tillbaka i stallet tog jag Wildkickan i töm. Hon är så fin i formen när jag tar henne i töm, men hon tycker att det är lite jobbigt i höger varvet, men så fin!

Nu ladda för ny vecka!

Doris har gömt sig! 

Clarinett trampar upp spår! 

Jag och Hera! 

Wilde! 

Wildkickan jobbar i mörkret! 

Aprilväder!

Konstigt väder igår, som aprilväder i början av februari! På morgonen vid 6-tiden blåser det rejält, sen lugnade det ner sig. Precis när jag red Clarinett blåste det upp och snöade för att sen bli sol och vindstilla igen! På eftermiddagen fortsatte det växla mellan fint och blåst för att sen i skymningen dra igång och blåsa ordentligt, och snöa. I dag blåser det fortfarande men jag hoppas att det ska lägga sig.

Jag och Linda träffades i stallet, jag hjälpte henne hänga lite på Iowa, han var dock lite otålig och studsade i väg en gång. Sen red jag Clarinett som fick trampa upp spåret bredvid banan. Jag tog Wildkickan i töm, hon var jättefin, red Chokladen, som också fick trampa några varv på spåret. Och sist longerade jag en väldigt överladdad Wasabi. 

Sen i väg och tog två ponnyer i töm innan middag. När jag hade nattat hästarna så blev det snabbdusch och sen blev jag upphämtad för att åka på vinkväll. Vi var ett gäng från Ica, både några som jobbar där nu och som har jobbat där, som träffades hos en av oss som precis köpt hus! Jättetrevlig kväll! 

Vad som blir gjort i dag får vi se, jag ska låta blåsten lugna ner sig lite innan jag drar igång med hästarna i alla fall! 

Doris hade klättrat upp i taket i en av lösdrifterna! 

Clarinett innan ridning. Hon är så tjock nu, verkligen dags att ta tag i hårdträningen! 

Snö och blåst när vi red! 

Wildkickan efter sitt töm pass där hon fick jobba över bommar! 

Chokladen på spåret! 

Wasabi! 

Den här bilden ser nästan ut att vara i svart-vitt! 


Mot nästa storm!

Knappt har torsdagensblåst lagt sig så är det dags för nästa oväder. I kväll och i natt ska det blåsa ordentligt igen, som prognosen såg ut igår kan det bli värre än i torsdags. Nu har de dämpat vindarna lite i dagens prognos så jag hoppas att de har rätt. Jag orkar inget mer oväder!

Igår heldag på Ica och på kvällen tog jag Hera och Wilde. Hera håller på att utvecklas till en riktigt trevlig ridhäst. Igår fortsatte vi jobba med traven under ryttare och nu travar hon ett halvt varv på banan utan att bryta av. Så duktig, och så rolig att jobba med!

Med Wilde fortsatte jag uppsittningsträningen. Han fick testa att att skritta med mig stående i stigbygeln, det gick över förväntan och jag kunde inte låta bli att testa att skritta lite uppsuttet också. Visserligen bara några steg åt gången, ett par gånger, men jag ville verkligen att han skulle få lyckas. Nästa gång kan vi göra mer! Och vi gjorde det helt utan hjälp! Kom ihåg att han hade det svårt med balansen när jag började hänga på honom vid pallen.

Även om jag har gjort det här några gånger nu så kan jag inte sluta fascineras av att hästarna släpper upp oss på ryggen och låter oss rida! Att de verkligen vill förstå vad jag försöker säga till dom och att de ger en sånt förtroende! Att ett rovdjur ska sitta på ryggen är ju mot alla deras instinkter. Så fascinerande! 

I dag var ju planen att rida en massa, misstänker att det inte blir så mycket. Vi får se hur blåsten utvecklar sig och hur hästarna känns. I torsdags var dom ju som popcorn i hagarna! 



Stormen Ingun!

Den norska stormen Ingun drog förbi och även om vi var i ytterkanten så har det blåst rejält!

Min plan för dagen var att ta 6 hästar och att rida 5 av dom, men de planerna blåste liksom bort. Men jag mockade alla lösdrifter, och sen tog jag Wildkickan. Hon är lite jobbig att leda och det är verkligen dags att ta tag i det nu. Så i dag longerade jag först henne så hon skulle ha gjort av med lite energi och sen jobbade vi med slow walk eller om man vill kalla det bakbromsträning, i backe. Alltså extremt långsam skritt vid hand, det ger hästarna styrka och balans, men även mentalt att kunna vänta och göra saker långsamt. Väldigt jobbigt enligt Wildkickan, men jag tror att det kommer göra att hon blir lättare att leda. Fick även en annan tanke i dag, Wildkickan har det jobbigt i höger varv (vilket ju är väldigt vanligt) så nu ska jag försöka leda henne en del av tiden på höger sida. Det är ett knep som kan fungera för att få hästarna mer liksidiga.

Sen tog jag Lemonaden i töm, precis när jag gick upp med henne till banan så började det ta i ordentligt med blåsten. Jag hade bitvis svårt att stå och det blev givetvis inget superpass, bestämde mig sen för att inte ta någon fler häst. I stället lagade jag staketet på banan som hästarna hade rivit när de var ute förra veckan och sen gav jag upp.

Gjorde pizza till tidig middag, bokförde lite, bakade sockerkaka och kollade hästarna i hagarna. Man blir lite stressad av blåsten! En av träningarna jag skulle ha blev inställd men jag åkte i väg och hade en hopplektion. Tillbaka i stallet så hade blåsten lugnat ner sig och jag tog Clarinett i töm. Då var känslan verkligen lugnet efter stormen och flera av hästarna hade lagt sig och vilat efter dagen som nog tagit på dom.

Sen väntade jag med Nisse som skulle få hem en häst med lastbil. Vid 22-tiden kom han, en ardennerhingsten som ska köras in. Nu ska jag ladda för heldag på Ica i morgon. Tyvärr ska det blåsa i helgen med, men förhoppningsvis mindre än i dag så jag kan rida lite mer!

Bob i hagen i morse! 

Wildkickan i blåsten! 

Man måste klia sig! 

Lemonaden kunde inte ens hålla reda på öronen i blåsten! 

Sista januari!

Det har varit en tuff januari! Kyla, snö, plusgrader och frakturer i handen, och älgar! Nu hoppas jag på en bättre februari, med bra ridväder och arbetsro. Dock börjar februari med blåst...

Igår morse var det en liten köldknäpp, inte jättekallt men tillräckligt för att jag inte skulle vara ridsugen. Så Hera och Wilde fick gå i töm en dag till, och det var inte så tokigt för dom. Jag var inne på det redan på tisdagen när jag jobbade Wilde, att det hade varit bra med samma jobb en dag till. Och där hade jag rätt! Båda hästarna stäppade upp en nivå i arbetet igår och var väldigt fina, de fick bland annat jobba över bommar i töm.

Sen Ica-jobb, och ganska tråkig och seg dag på jobbet. Vi har fått lite mer uppgifter att göra i samband med stängning och när vi numera jobbar till stängning så är jag inte hemma förrän vid 18.45. Jag tycker att det är ganska sent när man ska äta och försöka göra något efter. När vi jobbar heldag så börjar vi 8.45 och slutar nu nästan 18.30, ganska lång dag men jag börjar som tur var klockan 11.00 vissa dagar. Känns i alla fall lite segt på kvällen. Men när jag kom hem var det bättre temperatur med bara någon minusgrad, mot morgonens -17, så det var i alla fall bra.

Jag tog Grå i töm, ett lugnt pass. Hon har ju haft alldeles för mycket vila nu men hoppas att vi ska komma igång igen. I dag blåser det, är stormvarning längre in i Jämtland men prognosen ser ändå hyfsad ut här. Men jag som bara vill rida hela dagen tycker att blåst känns väldigt tråkigt. Inte roligt att rida unghästar och stök hästar i blåsten! Så vi får se vad det blir gjort i dag, igen, jag vill bara ha vettigt ridväder, ska det vara så svårt? 

Hera i töm, fullt fokus!

Wilde! Vackert ljus, -16 grader 

Exakt så här peppad var Grå över att komma igång och jobba igen.... 

RSS 2.0