Vädrets makt!

Svårt med vädret nu. Prognosen stämmer dåligt, det är stora lokala variationer och man går liksom bara och väntar på katastrofen. Vi har klarat oss oväntat bra från kylan än så länge, nu ser det ut att bli kallt i morgon men till veckan ska det bli plusgrader i flera dygn. Det är ju inte heller bra. Vädret är sällan bra som det känns. Men är glad att det inte är -42 grader här som det är norrut!

Igår var det runt 16 grader. På morgonen tog jag Lemonaden i töm, hon var ju lite knepig sist jag red men igår som vanligt. Och så red jag Lillebror på slingan. Det känns som att galopp-polletten har trillat ner nu och han frågar efter galopp. Lite den känslan som jag väntat på, nu är han redo att åka hem!

Sen Ica-jobb, ganska lugnt på jobbet nu om man jämför med för ett par veckor sedan. Efter jobbet åkte jag och tömkörde två hästar, sen nattning av mina hästar och varma mackor till kvällsfika. Varma mackor med julskinka och senap, och med julmust till, så gott!

Nu ny dag, ska enligt prognosen vara runt 20 grader kallt i dag men är just nu -17, vi får helt enkelt se hyr den här dagen utvecklar sig, både med väder och hästjobb!

Lemonaden igår morse! 

Lillebrors öron på slingan! 

Kommentarer
Postat av: Desirée Jonsson

Skifte från skitkallt till varmt= blåsigt!

Väntade hö i tisdags (inplanerat ”innan kylan”). Höleverantören ringer tidigt på morgonen och undrar om jag klarar mig till onsdag, han hade -28˚! Vi hade -18˚, endast några mil emellan.

Nej, jag klarade mig inte, så han jobbade hela dagen med att få igång traktorn. Kl tre lyckades han, och då hade vi konstaterat att det skulle fortsätta vara under -20˚ hela veckan så det hade inte spelat någon roll vilken dag ändå.

Plus fyra och stormbyar här nästa v. Skoj det med..

Svar: Ja det är verkligen helt omöjligt att planera. Och nästa veckad väder känns nästan ännu mer galet och jobbigt... Hoppas fortfarande att de har fel..
Pernilla Engström

2024-01-04 @ 17:06:17
URL: http://https://www.manadisvildhast.se/Blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0