Snabba vändningar!

Det vänder fort i hockey säger dom, jag säger att det vänder fort med hästar!

Hade en så bra förmiddag i stallet igår! Red först Chokladen som jag inte suttit på sen mer än 3 veckor, visserligen lite longerad och tömkörd men trodde att hon kunde vara jobbig. Men så fin! Vi joggade bara lite lätt på fyrkanten i alla gångarter men hon skötte sig utmärkt och inga ryck som ställer till det för handen!

Sen jobbade jag Wildkickan, Hera och Wilde, de fick alla repertera det vi gjorde i söndags. Så Wildkickan och Hera red jag lite på banan, fortfarande ingen avancerat men Hera gick på halva banan och känns verkligen redo att ridas mer. Wildkickan är lite försiktigare men lyssnar bra så det kommer. Wilde har accepterat nu att jag kliver upp på honom från pallen så han är också redo för att gå vidare.

Jag var så nöjd när jag gick ner med Wilde från banan. Hästarna hade gått så bra och jag hade gott om tid tills jag skulle åka till tandläkaren. Och det var ju tur att jag hade det för sen bröt ju kaoset ut!

Hera hade väntat i boxen medan jag jobbade Wilde, hon blir lite stressad i boxen men jag har tänkt att hon lär sig nog att han kommer tillbaka. Men när jag tog ut henne igår så hade hon skrapat upp ett sår! Inte djupt men ganska stort. Jag ringde Nisse för att jag ville att han skulle titta på det. Medan jag väntar på honom så hör jag att det är oroligt på gården, tittar upp och ser Iowa och Bob springa runt!

Jag fångar dom utan problem men lyckas inte leda dom till hagen, varje gång jag går med dom ner mot deras hage kastar dom sig i väg. Som tur var är ju Nisse på väg och vi lyckas få ner dom men Nisse ryggade Iowa för att undvika att han kastade sig. De ville verkligen inte in i hagen igen och stod sen i flera timmar vid sitt hus innan de gick ner till höet igen. Nisse såg sen att det var spår av tre älgar precis bredvid hagen!

När det lugnat ner sig, och jag pratat med Heras ägare och vi bestämt oss för att vi inte behövde veterinär, så skyndade jag mig att byta om och åka till tandläkaren. Jag hade ordnat så Nisse och Linda skulle kolla hästarna under eftermiddagen. Det var tredje gången gillt på tandläkaren som jag skulle till både när jag bröt handen och förra veckan när det var kallt. Tur att jag inte, förhoppningsvis, behöver dit igen på ett år!

Hade tre träningar på vägen hem och på kvällen lasrade jag Heras sår, jäklar vad det gav effekt. Nu ska jag lasra det varje dag så får vi se hur det läker, sitter bra till och hon är inte halt. Fick med mig en säck fårull från en av träningarna så redan igår kväll började jag lägga ut den runt gården, jag hoppas att det ska hålla älgarna borta!

Utsikt från Chokladen! 

Och från Wildkickan! 

Obligatorisk gäspning efter jobb! 

Utsikt från Hera! 

Och Wilde måste ju givetvis kolla in pallen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0