Galet mycket snö!

Galet mycket snö har det kommit! Och dessutom drivit, gissar på 4-5 dm sen i förrgårkväll. Sjukt tungjobbat men tur att det tinade bort lite snö förra veckan så den här får plats.

Förutom allt vanligt som ska göras, som i dag gjordes pulsandes i snö, så har jag skottat en del snö. Har faktiskt lagat en hage i dag med, det var lite konstigt för tråden var dragen ut från hagen rakt in i skogen! Som att ett djur gått ut, men om det var en häst så har den ju gått in igen, men gick inte att se spår i all snö. Men lite hästjobb har jag ändå hunnit med i dag. 

Först ut var Wildkickan, man blir trött bara att gå upp till banan i snön och jag är glad att hon var hyfsat lugn att leda. Longerade i snön och sen tränade vi uppsittning, satt på henne i dag med och så testade jag att stå i stigbygeln i skritt. Testade start, stopp och styrning ståendes i stigbygeln och det gick över förväntan, så duktig! 

Sen longerade jag Chokladen, hade tänkt tömköra men insåg att det inte skulle ge så mycket mer med tömmarna i all snö så longerade henne och sparade lite på handen. Red sedan Clarinett, longerade även henne först för att släppa ut eventuell överskottsenergi och sen red jag ett lätt pass i snön. Gick absolut bättre med handen än i fredags men inte riktigt bra, men jag höll tygeln upp och ner och då gick det bättre. Så nu hoppas jag på bättre ridväder så jag kan komma igång och rida alla hästar! 

Tryckte in en bal i stonas hage, fungerade trots snön men sen tog jag paus för att vila kroppen och handen. Det sliter på en att pulsa i snön! I stället lite bokföring och så gjorde jag riktigt god middag! Ris och en gryta med fläskfilé, rester av älgentrecote, champinjoner, paprika och lök, blev riktigt bra! 

På kvällen hjälpte Linda mig med Hera och Wilde. Vi var lite lata och tog dom utanför boxarna, då slapp vi pulsa upp till banan och fokus i dag låg på att hänga på dom och det fungerar lika bra där. Hera hängde jag på flera gånger uppför backen utanför boxarna, dessutom satt jag på henne några gånger. Hon verkar tycka att det är roligt, hon är väldigt positiv! Med Wilde var uppgiften att få honom att stå stilla när jag kliver upp och hänger på honom. Det gick väldigt mycket bättre än igår så det är nog snart löst! Han är inte rädd men har lite dålig balans, och han måste även vända sig om och nosa på mig när jag hänger på honom och då tappar han balansen. Men som sagt bättre för varje gång! 

Nu ska det bli kallt ett par dagar, men sen jäklar ska alla hästar igång! Mina egna ska igång alla, kommer ta några dagar innan alla rids men jag är väldigt peppad! Och inridningshästarna hoppas jag att jag rider på alla tre nästa vecka. Men vi får väl se vad som händer och vad det blir för väder! 

Grabbarna hade dragit in ett grimskaft i sin hage och det var en rolig leksak sa Bob! 



Snödjupet på förmiddagen! 

Wildkickan nöjd efter sitt pass, gäspar! 

Och vid stallet efter jobb, så söt! 

Chokladen! 

Clarinett innan jag red. Hon har blivit rätt rund nu när det varit lugnt i några veckor, definitivt dags för lite mer hårdträning! 

Saknat denna utsikten! Nästan en vecka sedan jag red sist! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0