Vintertid!

Så var det vintertid och jag känner mig helt förvirrad över vad klockan är! Man borde bli morgonpigg nu men jag brukar bli trött hela tiden i stället! Men förutom tidsomställningen har det varit en bra söndag!

Kall morgon som sen övergick i solig dag! Gjorde ett race med hästjobb på förmiddagen! Först tömkörde jag Paris både på banan och i skogskanten. Sedan red jag Zayats som var lite spänd och off i dag och jag försökte jobba bort det med en massa vändningar. Red sen Chokladen som var jättefin direkt, kom upp i formen av sig själv och kändes jättebra. Efter lite lätt jobb på banan så avslutade vi med skritt runt träd. Sist ut Emina som jag kunde fortsätta där jag slutade igår, hon var också jättefin i dag!

Sedan på med transporten och så körde Jag Clarinett, Wasabi och Lemonaden till Nisses stall. Lite krångel att lasta Wasabi till jag kom på att jag gjorde fel, jag hade satt linan runt bommen och stod bakom henne för att driva på, så lasrar jag tex Grå och Lemonaden när det behövs (ofta går de rakt in). Men Wasabi hatar att bli dragen i grimman, henne ska jag i stället lägga linan runt rumpan på. När jag väl kom på det i dag och fick runt linan runt rumpan gick hon på direkt! På hemvägen sen gick hon på utan lina så matte inte skulle kunna göra fel igen...

Till Nisses stall kom massören Stinalisa. Clarinett var mindre spänd än tidigare, fortfarande en del att jobba med runt länden men bättre överlag. Lemonaden har kanske fått tillbaka en låsning i ländryggen men var annars mjukare och bättre i kroppen. Wasabi träffade Stina för första gången, och hon inte bara skötte sig utan hade inte så mycket spänningar och problem. Spänningarna sitter mest i huvudet som det verkar!

När jag kört hem hästarna igen så longerade jag Iowa. Denna gång med träns under kapsonen och med sadel! Kommer gå fort framåt nu med honom nu och jag tycker ju nästan att det här är roligaste jobbet med unghästarna, förberedelserna innan man börjar rida!

Sen tidig kväll i stallet och sen gjorde jag pizza till sen middag. Allt är upp och ner när man inte ens vet vad klockan är... 

Paris jobbade fint i morse! 


Chokladen innan uppsittning 

Och sen när vi skrittade runt träd! 

Utsikt från Emina! 

Wasabi innan hemfärd från Nisses stall

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0