Hinner inget!

Jag hinner ingenting! I dag har jag inte hunnit hälften av det jag tänkte. Bob tar ju lite tid nu men det är ju jobb jag får igen sen.

Började med Bob i morse, morgonpromenad, mockning och frukost till honom. Sen hemma började jag med att fixa i ordning en hage tills Bob ska hem, detta jobb visade sig onödigt då det visade sig att Wasabi gärna överlät sin ensamhage. För när jag hade kollat hagen så tog jag och rullade in en bal till stona. Det blev lite härjigt och en massa bus i hagen när jag höll på, alltså energin Lemonaden och Grå har just nu skulle kunna driva ett kraftverk! I alla fall så när jag höll på med balen så märker jag hyr deras intresse flyttar sig från balen till staketet, och utanför staketet står Wasabi!

Wasabis hage var hel så hon måste ha hoppat ut, börjar visst bli en vana för henne nu. Jag bestämde mig för att släppa in henne med de andra så hon får göra av med lite energi, annars hoppar hon väl snart ut igen. Tyckte dessutom att hagen hade torkat upp lite, men i morgon ska det regna 10 mm så det är nog samma blöta igen då. Inte bra för Wasabis hov men nu är det som det är!

Gick över till att jobba hästar. Red Zayats, fortsatte på gårdagens jobb men red lite mer övergångar. Träna övergångar är helt onödigt enligt Zayats, varför sakta av från trav till skritt för att sen sätta igång i trav igen? Hon tycker nog att ganska mycket i dressyren är onödigt men har man bara med sig henne är hon sjukt känslig, jag sätter igång henne med att bara röra skänkeln mot pälsen! Men sen kan hon ju bryta ihop, stänga av och stanna, då kan man ju skänkla hur mycket som helst utan att det hjälper. Tycker dock att vi snabbare och snabbare kommer ur de lägena, och ibland hamnar man nog i de lägena på grund av hennes känslighet!

Red Chokladen sen, det är ju också en känslig häst, som också kan bli blockerad och tappa allt, så de är egentligen rätt lika varandra. Chokladen var på sitt bästa och vi fick ett bra pass. Tog sedan Lemonaden i töm och hon hade så mycket energi så kunde inte stå still när jag gjorde i ordning, ändå fin i töm sen.

Sedan vidare till Bob. Hade varit smart, tyckte jag, och förberett potatis som skulle koka. Så jag satte igång spisen innan jag jobbade Bob lite, tränade på det som ska bli longering och tränade att backa, och gick en sväng. När jag kom in igen så visade det sig att jag hade satt på fel platta.... Blev ändå middag, potatis, köttbullar och gräddsås, innan jag åkte till ponnyfamiljen. Där vsr drt dags att prova sadel och sitta upp på deras nya ponny, den jag tömkörde igår. Den ska vara riden men oklart hur mycket så börjar lite från början, så i dag mest uppsittningsövningar. Dessutom tömkörde jag welsh mountainhingsten, han är så fin! Sen i väg på ytterligare en lektion innan jag gjorde kväll hos hästarna.

Spolade Bob själv i kväll och sen fika, och nu sova. Nu väntar fyra arbetsdagar!

Morgonpromenad med Bob! 

Zayats innan avsittning. Hon passar så bra in på höstens färger!

Innan avsittning från Chokladen, härlig skugga i höstsolen! 

Lemonaden! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0