Sommar-lördag!

Nu är det sommar! Värme och insekter!

Gårdagen började med en hopplektion med ett litet ponnyekipage. Sen tömkörde jag Cherry, tredje gången jag tömkör henne och vi vågade oss ut från banan och körde lite runt träden utanför banan, vi tömkörde ner till stallet också. Hon är verkligen en stjärna! Det brukar ta några gånger för unghästarna att förstå tömkörningen, jag jobbar alltid ensam med dom så då tar det lite längre tid men man har igen det sen när man ska börja rida att de har lärt dig gå först och fokusera på mig. Men med Cherry har det gått väldigt fort och lätt!

Sedan kopplade jag på Nisses transport och körde ner på betet för att hämta hem Clarinett och Chokladen. Jag har inte kört Chokladen sen transportincidenten i fjol, kan säga att jag var ordentligt nervös även om det bara var några kilometer! Men det gick bra, jag lastade de ensam men plockade upp Linda på vägen. Chokladen var helt cool! De två lämnade vi av på gården så länge och sen åkte vi ner till betet igen. Den här gången gick jag med Lemonaden och Grå medan Linda red barbacka på Juliette, och så tog vi dom till en annan beteshage. Det var en promenad på ett par kilometer, och sen nöjda hästar när vi kom fram!

Jag flyttade min transport, som vi har grejer i, och fixade med vatten och ström till hagen. Sen tog jag glasspaus! Det var varmt och jag behövde fylla på med fika, vätska och en isglass! Nästa ryck i stallet så red jag Zayats. Hon kändes som vanligt igen efter att hon varit lite småknepig någon dag. Vi travade på åttvolter och sen skrittade vi runt träd i skogskanten. Sedan red jag Clarinett och efter det gick jag bort med henne och Chokladen till hagen nedanför Paula. Avslutade med att rida Wasabi, var ett tag sedan nu men det gick riktigt bra.

Sen tog det väldigt lång tid för oss att få till någon mat, men blev en sen middag innan jag åkte ner med vattendunken, uppfylld, ner till nya betet och kvällsfodrade hästarna på gården. 

Skönt ändå att kunna sova med balkongdörren öppen, mindre roligt att vakna av att det är fåglar i sovrummet! Det jag hade planerat i dag blev inställt så jag fick en mycket lugnare dag, känns ändå bra även om det är tråkigt med inställda planer!

Cherry tömkör runt träd! Så duktig! 

Nytt bete för Lemonaden, Juliette och Grå, de verkar nöjda! 

Zayats i skogskanten, hon är inte så skeptisk som hon ser ut på den här bilden! 

Och så äntligen igång med Wasabi igen! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0