Hovslagardag!

Jag är så stolt över mina prinsessor i dag! Men känns lite fånigt att vara stolt över vuxna hästsr som åkt transport och blivit skodd, det är ju ganska grundläggande...

I morse lastade jag Wasabi själv och körde henne till Nisses stall, hon fixade att åka själv i transporten och jag kunde lasta henne utan hjälp. Sen var det dags att sko, vi hade bestämt oss för att prova sko Wasabi utan Domosedan. Det gick bra med mycket kraftfoder dom muta plus att vi delade upp så hon verkades runt om först och skoddes sen när de andra var klara. Även Chokladen fick på sig framskor, är 6 år sen hon skoddes sist. Hon fick Domosedan men det gick verkligen jättebra, nu hoppas jag att hon behåller skorna och att det ska gå bättre att rida på grusvägarna i sommar. Även Clarinett fick skor, hon var precis lika dryg som vanligt!

Körde tillbaka dom till betet, Wasabi först, hon har ju inte gått med dom på två månader så det blev ett jäkla springande! Lite lugnare när jag släppte Clarinett och Chokladen sen men fortfarande lite spänt mellan några av dom i kväll. Skönt att ha alla stona ihop igen i alla fall!

Upp på gården och tog Cherry och Cizmet i töm. Cherry fick skritta över bommar på banan och testa lite trav i töm, sen styrde vi runt träd även i dag. Cizmet fick jobba med travbommar och sen även en bom i galopp, det är en bra övning för att stärka galoppen men i dag hade vi nog med att styra på bommen i galopp. 

Byggde ut hagen åt basjkirerna och sen mockade boxarna jag använde i Nisses stall innan jag gjorde middag. Senare på Hammarn och tömkörde en häst, och lämnade in bokslutet och Nisses bokföring till hon som sköter det åt oss. Efter att ha nattat hästarna så gjorde jag rabarberpaj och nu ska jag försöka sova, med en mygga surrande i öronen!

Wasabi och Grå! 

Flickorna på grönbete. Chokladen, Grå, Juliette, Lemonaden och Wasabi 

Juliette ser verkligen rolig ut i din luva, som tagen ur en serietidning! 

Cherry passade på att ta sig lite matsäck när vi styrde runt träden! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0