Betäckningssäsong!

Nu vet jag att det är sommar för nu är vi igång med körandet av hästar till och från betäckning och koller...

Riktigt varmt igår, jag började med att bygga en hage på gården så Forzett och Cherry skulle få mer bete. Sen tog jag Zayats i töm i den hagen där de gått innan. Fortsatte ner till betet och red Lemonaden lite nere på gårdsplanen där. Hon var brunstig, vilket brukar påverka ridningen, och jag har dessutom inte ridit henne på länge men det fungerade ändå. Känner hopp om att kunna komma igenom de här spänningarna såsmåningom och kunna rida henne fullt ut. Det är ju en jättefin häst så det vore kul om hon fungerade.

Red även Clarinett, red en sväng i skogen där vi inte ridit sen i fjol och det hade varit en hård vinter för träden. Jag var ganska riven av kvistarna när vi kom tillbaka, Clarinett är som ett tåg, hon går bara hon kommer igenom träden hur matte klarar sig är liksom inte hennes problem.

Sen fika, hämta transport, Nisse verkade och så lastade vi Lycka och åkte. Ni minns Lycka som bodde hos mig ett tag? Hon har varit svår att få dräktig men nu ska Nisse göra ett till försök. Vi körde henne till en hingst som bor inte långt från Wången. Hon var ju brunstig så betäcktes direkt. Nu hoppas vi på att hon blir dräktig! Jag är också sugen på att betäcka, i så fall Grå, men jag vet inte om jag får ihop det riktigt i år. Det är ju både dyrt och lite stök. Inser att hennes hälta kommer ta tid att vila ut så är nog rätt tid att betäcka henne nu, har ju haft det som en tanke länge men vi får se hur det blir. 

Kom hem mitt i natten som vanligt. Kollade hästarna och släppte in Doris. Nu ny dag, blir nog varmt i dag med men förhoppningsvis får jag hålla mig hemmavid i alla fall!

Zayats i töm! 

Lemonaden efter ridning! 

Bob på sitt bete

Bobs kompisar Fixar och Bruno! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0