Måndag!

Måndag igår, nedräkningen till semestern fortsätter!

Jobbade 10-19 igår tycker att det är en pissigt tid för man hinner inget före och inget efter. Men igår hann jag i alla fall med lite! På morgonen longerade jag Forzett i en av hagarna och red sen Zayats lite lätt i samma hage. Efter jobbet så fick jag lite oplanerad tid över så red Cizmet lite på banan och det var ett av de bästa "ridpassen" på länge. Känns ju inte som att vi rider när vi bara skrittar runt men igår kunde jag helt bestämma vart vi skulle gå och vi hade flyt, dvs hon var avspänd och bjöd lite bättre!

Nu ny dag som inletts med regn under natten och morgonen. Ska försöka få lite gjort i dag men ändå ta det lugnt och stressfritt. Får se hur det går!

Det är ingen älg bredvid banan, det är Cizmet! Basjkirerna har fått betat rent lite runt banan, vilket behövs för den är helt inväxt, nu ska jag stängsla om lite så ska Forzett få fortsätta rensa upp på andra halvan! 

Det blåste igår när vi red i hagen, så pass att öronen blåste bak! 

Öronbild från Cizmet också! 

Och efter avsittning! 

Kommentarer
Postat av: Katta

Ser ofta att du har grimman kvar när du tränat och rider en del hästar, varför? Stör det inte hästarna?

Svar: Jag har grimman under på unghästarna och de hästar som kan vara lite stökiga att träna. Eftersom jag gör allt utomhus så får helt enkelt inte hästarna komma lös, vilket är mindre risk med grimman under. Dessutom kan det vara en utmaning att träna en spänd häst i tex blåst med bara grimman runt halsen. Jag är ju inte ensam om att ha grimma under, många har det i början med unghästarna, och även många travhästar. Det kan vara störigt om man har nosgrimma, men annars tycker jag inte att det gör så mycket mer än att det inte är så snyggt.
Pernilla Engström

2023-07-18 @ 14:40:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0