Första semesterveckan!

Alltså nu har två tredjedelar av sommaren gått och jag har inte grillat en enda gång! Jag har inte heller tvättat hästarnas täcken, målat eller gjort några av mina projekt. Blir en intensiv augusti!

I dag började jag med att rida Lemonaden, hon har ridit ut en gång sista åren (om man inte räknar slingorna i snön) och i dag red vi i väg på grusvägen alldeles själva! Ingen lång sväng men hon var helt avspänd och jag kunde både skritta på långa tyglar och trava, lite! Så tacksam för skorna som gör detta möjligt, tror att det här kommer bli jättebra om jag kan börja rida henne ute ensam.

Sen åkte jag i väg och hade en lektion, sen lite fika innan jag gjorde klart hagen jag börjat med. Flyttade även hästtransporten dit så vi kan ha grejer i. Sedan började jag leda hästar, något stressad av att himlen var kolsvart och åskan mullrade! Först ledde jag Zayats och Forzett, de stod 1.5 kilometer bort, de andra stona var närmare men det blev tre vändor innan de var på plats. Det blir bra att alla hästar är på samma ställe när vi ska åka bort, blev riktigt bra med två hagar bredvid varandra.

Nisse kom och skjutsade mig till bilen så jag slapp gå det i alla fall. Det var jäkligt varmt, kvavt och mycket broms, en utmaning att leda hästar i, men det gick bra. Jag hämtade även vattendunken så jag kunde fylla den när jag åkte hem och gjorde spaghetti och köttfärssås till mat.

Åskan bröt aldrig ut, det fortsatte vara kvalmigt. Jag körde ner vattendunken sen hjälpte grannpojken mig att byta ett däck som blivit väldigt slitet. Ner till hästarna igen sen och red en sväng med Chokladen. När jag var klar där så åkte jag till Bob som jag avmaskade, smörjde in och rasade på en hov som var trasig. Till sist blev det äggmackor till kvällsfika! Första semesterveckan har passerat!

Lemonaden på tur! 

Grå och de andra flickorna på nytt bete! 

Wasabi i mitten, Clarinett längst fram 

Stona på kvällen 

Chokladen på tur genom träden

Bob och Fixar! 

Det var full fart på grabbarna i kväll! 

Bob är så sjukt lik Lemonaden som unghäst på den här bilden! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0