Nya hästar!

Nu väntar några intensiva månader, i dag kom nämligen två hästar hit för träning. De skulle egentligen komma redan vid jul, och egentligen skulle ju Movie ha flyttat nu, men det är ju så här med hästar i synnerhet och livet och företagande i allmänhet, att det hela tiden händer saker som gör att det blir som det blir! Men det brukar bli bra och det tror jag att det här också blir!

Hästarna kom när jag var på jobbet. Men innan jobbet tömkörde jag Movie, vi tömkörde upp till en vändplats där min plan var att jobba henne lite men hon blev så taggad då och började bocka att vi höll oss på vägen i stället, vilket underligt nog gick bättre, även hemåt!

Jag hade förberett hagen åt de nya hästarna innan jag åkte till jobbet. Men var på helspänn och kollade telefonen lite väl ofta för att få någon uppdatering om de kommit. Nisse var där och hjälpte till att lasta av. Det är två basjkirer, Zayats som var här i fjol är tillbaka och dessutom Cizmet som är en fyraårig basjkir som ska vara insutten och eventuellt riden, men jag kommer börja om från början med henne och checka av. Zayats har vilat i ungefär åtta månader sen hon var här sist, hon kommer att sättas igång och såklart vidareutbildas men är även till salu. Blir spännande att jobba med!

När jag kom från jobbet så fixade jag mat och sen träffades jag och Linda i stallet och vi red ut en sväng i mörkret med Clarinett och Bea. Sen nattning av hästarna, det har i dag (peppar, peppar) varit väldigt lugnt på gården. Både i stohagen, med de nya hästarna och Bob, jag hoppas att det håller i sig!

Sen bakade jag kladdkaka och lämnade in momsrapporten medan den var i ugnen. Kladdkaka, grädde och nygjort kaffe var bra belöning efter momsrapporten var inlämnad!

Movie på tur i morse! 

Inga bilder på basjkirerna i dag eftersom det var för mörkt. Men en arkivbild på Zayats sedan förra vintern! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0