Tredje advent!

En vecka kvar till julafton och det börjar märkas på jobbet!

Började dagen med att ta Forzett i töm, testade ett rakt bett utan nosgrimma vilket ju var den betslingen jag började med på henne. Kändes ändå ganska bra så kör nog på det ett tag. När jag gick ner med Forzett skrämde Juliette mig rejält! Hon hade nämligen rullat fast i snön i hagen och låg fadt på rygg! Jag drog snabbt av Forzett grejerna utanför hennes hage, ryckte Juliettes grimma och in i hagen. Snön som är nu är lite knepig och Juliette hade rullat sig i en nedförsbacke och fastnat. Men medan jag höll på att fundera hur jag skulle lösa det så lyckades hon rulla runt och kom upp på benen. Sån panik man får, typisk sak som händer sällan men är otäckt. Skönt att allt gick bra!

När jag sen tagit jag ner Forzett till stallet och pysslat i ordning henne så red jag Lillebror. Han fick gå på spåret bredvid banan. Kommer ni ihåg för en vecka sedan när jag klurade på plan för hans galopp? Och skrev att ibland kommer bara rätt läge. I dag fanns det med i planen att testa att få galopp, och planen måste ha varit bra för i dag fick jag ett sånt läge när det känns som han bara väntar på galoppen och jag kunde bara smacka till! Vi testade flera gånger och en gång är väl ingen gång men två en vana?

Sen Ica-jobb, middag och sen stallet igen. Tig Wasabi i töm och red Clarinett. Avslutade kvällen med äppelglögg och saffransbullar, dock inte hembakta. Nisse har varit och kört häst och släde i dag på julmarknad, vilket hade gått bra om än lite fort och otåligt ibland.

Nu ladda för julveckan!

Forzett! 

Lillebror på spåret, en massa löv hade blåst fram på snön 

Clarinett i kväll med ridbanans aventstall i bakgrunden 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0