Mellandagar!

I dag har det känts som att alla hästar har varit knäppa och att jag trampar och trampar och inte kommer någonstans!

Hästarna har varit lite knäppa i dag, det har blåst och kanske varit älg här också, eller så var det bara en sån dag. Efter att jag hade mockat både boxar och alla lösdrifterna så skulle jag rida Clarinett på slingan. Men jag kunde inte ens sitta upp på henne vid stallet för hon var så stökig! Red i stället på banan och så fick hon skritta av på spåret bredvid banan, det var lagom i dag för jag hade ändå fullt sjå att leda henne till hagen sen.

Sen kom Nisse och vi hade en plan om att köra Bob och Iowa till Nisses stall. Men planen höll inte! Vi var bara två vilket var lite för lite på två gröna hästar. Bob gick in typ direkt och stod lugnt, men Iowa var lite mer tveksam. Han var inte stressad utan bara tveksam och nästan varje gång han försökte gå in så halkade han till, antingen i transporten eller utanför. Vi gav upp eftersom det kändes kontraproduktivt att han blev mer skeptisk till transporten och risken för skador. Vi får lastträna någon dag när vi är tre, och då ställa transporten lite annorlunda. Nu blev det en liten, liten lutning på den vilket gav lite problem. Bob tyckte i alla fall att transporten var rolig och smet ut ur hagen när jag skulle släppa ut dom igen, han hade sikten inställt på transporten!

I stället lastade vi Wasabi och körde henbe till Nisses stall, hon ska skos i morgon och det är skönt att bara behöva lära en omgång hästar på morgonen. Sen lite fika och tillbaka till stallet där jag longerade Wildkickan. Det var intressant och jag inser att vi har lite att jobba med! Hon behöver få ett stopp så jag har en broms innan jag börjar rida, sen behöver hon tagga ner, lära sig göra saker långsamt och inte bara springa i från allt. Första målet är att hon ska kunna skritta lugnt på volt runt mig, kunna stanna och starta. Kommer kunna jobba med det några gånger till...

Sen tog jag Lemonaden i töm, vilket verkligen rida men med blåsten och min ork efter alla stökhästar så fick det bli i töm. Efter det middag, i väg och provade sadlar på ett ställe och hade en träning på ett annat ställe. När jag hade nattat hästarna hemma så pysslade jag lite med Wasabi och mockade i Nisses stall.

Nu ladda för hovslagaren i morgon!

Clarinett efter ridningen! Så fin, men så laddad! 



Bob i transporten! Så duktig! 

Wildkickan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0