Luciadagen!

Det är ju svårt att planera med djur, och med väder, och i allmänhet för det blir ju sällan som man tänker!

Gårdagsmorgonen började lugnt med Lucia på tv via telefonen. Sen stöp planerna. Planen var att Nisse skulle åka till Småland igår kväll och hämta en liten lastbil åt en familj på byn, men det blev inte så utan i stället blev det en resa till Sundsvall på förmiddagen vilket uppkom med kort varsel. Visst var det skönt att slippa ta hand om hans djur i två dagar i kylan, men gårdagens plan fick göras om lite kvickt.

Jag började då med att rida Lillebror på den upptrampade slingan, som inte är jättetrampad än utan ganska jobbig att gå på, han gjorde det bra. Bra träning att komma lite i från de andra hästarna men ändå vara kvar på gården. Under tiden jag red hade Nisses praktikant fixat i hans stall med spån och hö så när jag åkte tillbaka kunde vi ta in hans ston. Det skulle ju bli kallt så då måste det vara hästar inne för att hålla vattnet tinat, och då får hästarna växla om lite. Sen tog vi fika/lunch innan vi åkte hem till mig.

Då mockade vi först en lösdrift och sen hjälpte praktikanten mig att hänga och sitta på Forzett. Blev inte så mycket mer än förra gången då Forzett var upp i varv och väldigt vaken för dagen, dock märktes det att hon slappnade av när vi började med uppsittningsträningen så det är ju bra. Sedan red jag även Wasabi, hon är inte så rolig just nu men vi skrittade runt lite och jag fick film på eländet så efter att ha tittat på den har jag lite ideer på hur jag ska rida nästa gång!

Sen åkte praktikanten hem, jag gjorde mat, Nisse kom hem och sen hann jag ett kvällsrycket i stallet igen innan kylan kom. Tog Grå och Clarinett i töm och sen tidig kväll. 

Nu på morgonen är det -20. Prognosen har sagt kyla men när jag tittade igår skulle det inte bli så kallt. Men vi får se, i helgen ska det ju tydligen bli 6 plusgrader och det är ju inte heller så bra direkt. Så vi får helt enkelt se hur mycket hästjobb det blir i dag, och i morgon. Om det blir några träningar och tömkörningar, och om det är någon snö kvar efter helgen. Men jag vill kunna planera och hatar att inte veta!

Lillebror på slingan igår! 

Jag och Wasabi! 

Jag ser livrädd ut 😂

Grå på kvällen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0